Inici Festes dena tanca una festa major molt participada malgrat la pluja

dena tanca una festa major molt participada malgrat la pluja

COMPARTIR

[Img #6874]La Festa Major es va tancar dimecres amb la porronada, una mostra i tast de vins, misteles dels vinaters del municipi i plats casolans, seguit del fi de festa amb batucada i els tradicionals 13 trons. Després d’una setmana plena d’actes el balanç és molt positiu i és que la gran majoria dels actes que s’hi han programat han comptat amb una molt bona  participació.

Tots els actes de caire familiar com el teatre “Un bosc de Cames”, l’espectacle “Tubs del Món”, i “El Mag ventura” entre altres, han estat seguits per un alt nombre d’espectadors. Els actes de vespre – nit també van tenir una molt bona acollida, sobretot el concert i el ball de l’orquestra Selvatana que va fer quedar petit el teatre Centre Unió Agrícola. El Grup de Play-Backs de la Gent Gran d’Igualada i els concerts de Carpe Diem, Ariadna Bonet i Rumb el Bar que també van tenir una bona afluència de públic.

Els actes esportius també van ser molt seguits i participats; el futbol, el bàsquet, el campionat de petanca i el tradicional premi ciclista que enguany arribava a la seva 64a. edició.

[Img #6872]Els actes més tradicionals també han omplert el programa de la Festa Major. La proclamació de l’hereu i la pubilla d’Òdena i dels hereuets i pubilletes d’Òdena i l’Espelt, la missa en honor a Sant Pere Màrtir, el vermut de festa major, el 42è concurs de sardanes, la cercavila i el tradicional ball odenenc, el ball de crespelles, en el que hi van participar 186 parelles. Enguany, el confrare d’Honor de la Confraria del Ball de les Crespelles ha estat Teresa Navarro i el banderer, l’associació Agrupament Escolta El pany del Bosc. 

La regidora de cultura i festes de l’ajuntament d’Òdena, Ramona Vila, ha afirmat que la participació d’aquest any ha estat molt bona i, malgrat el temps dels primers dies, la gent ha respost i  ha participat, fet que ens fa estar molts satisfets. L’alcalde d’Òdena, Carles Casanova afegeix també “estem molts contents de l’implicació de moltes entitats del municipi a qui els volem agrair la seva gran ajuda i col•laboració”.

Nou pubillatge local

[Img #6873]El passat dimecres 1 de maig en el marc de la Festa Major d’Òdena va tenir lloc l’acte de proclamació de l’hereu i la pubilla d’Òdena i dels hereuets i pubilletes d’Òdena i l’Espelt.

Després d’un seguit de proves que van realitzar els candidats al llarg de tota la tarda de dijous a l’Ajuntament d’Òdena per a ser Pubilla i Hereu d’Òdena 2013, Georgina Gabarró i Morente és la nova pubilla d’Òdena, quedant desert el títol d’hereu per falta de candidats. Com a primera dama, va resultar escollida Sònia Prieto i Mabras.

A més, el mateix dijous també es va realitzar el sorteig dels candidats a hereuets i pubilletes d’Òdena i l’Espelt que va escaure a Judit Carreras i Plaza, pubilleta d’Òdena, Biel Casanova i Jovell, hereuet d’Òdena, Nuria Regordosa i Llamas, Dameta d’Òdena. I per l’Espelt, Eva Marçal i Domínguez, pubilleta i Albert Sanchez i Fabregat, hereuet.

Així, el pubillatge sortint; Mireia Gonzalez i Freixas, pubilla d’Òdena, Xavier Gabarró i Morente, hereu d’Òdena, Judit Serra i Bringué, pubilleta d’Òdena, Quin Gabarró i Bosch, hereuet d’Òdena, Marina Gabarró i Nadal, pubilleta de l’Espelt i Guim Gabarró i Sorri, hereuet de l’Espelt, van deixar pas als nous sense abans dedicar unes paraules d’agraïment i satisfacció per tot el viscut aquest any dins la tradició del pubillatge.

Els nous representants es mostren molt contents amb la nova oportunitat de representar el seu poble arreu de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*