Inici Economia dena, La Pobla i Vilanova s’uneixen per promocionar els seus polígons de...

dena, La Pobla i Vilanova s’uneixen per promocionar els seus polígons de forma conjunta

COMPARTIR

[Img #2470]Els Ajuntaments de Vilanova, La Pobla i Òdena van sol•licitar a la Diputació de Barcelona l’assistència tècnica per a l’actuació denominada: “Pla de millora i dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de Vilanova del Camí, Òdena i la Pobla de Claramunt” que incorporava els polígons industrials del Pla de Rigat i Riera, Les Gavarreres i Plans d’Arau.

L’actuació sol•licitada es troba en tràmit d’aprovació per part de la Diputació de Barcelona, amb un valor estimat de 21.683,20 € i requereix d’un cofinançament del 15% que serà assumit pels tres municipis.

El Programa Mentor PAE s’adreça a tots els ens locals de la província de Barcelona que vulguin realitzar actuacions de promoció i dinamització dels PAE i s’estructura en dos dos grans eixos: assistència tècnica i assistència econòmica. La sol•licitud feia referència a assistència tècnica, el que suposa l’elaboració de guies i manuals específics, formació per al personal tècnic local, assessorament especialitzat i el foment del treball en xarxa entre els municipis interessats.

La voluntat de l’estudi és cercar les actuacions necessàries i viables per la millora dels polígons, partint de la base que el conjunt dels polígons cal ser tractat com una polígon únic, gran, amb serveis conjunts per, finalment, potenciar-lo i promocionar-lo arreu.

Des de l’Ajuntament d’Òdena, d’on va sorgir la idea inicial que des del primer moment va ser ben valorada i acceptada pels tres ajuntaments, es considera una molt bona oportunitat pel foment dels polígons i per tant de l’activitat econòmica de la comarca.

Pep Solé, regidor de Promoció Econòmica d’Òdena, creu que accions com aquesta s’ajusten al context actual: «els ciutadans demanen ara més que mai, que les administracions optimitzem al màxim els recursos i que treballem conjuntament en les nostres actuacions, i tot això sense la creació de noves estructures i organismes”. I afegeix, “cal atreure noves inversions, sense deixar de donar suport a les empreses que ja tenim”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*