Inici Societat dena instal·la semàfors per a invidents

dena instal·la semàfors per a invidents

COMPARTIR

[Img #2532]Òdena ha posat en marxa el seu pla de seguretat per a vianants a les entrades al municipi, concretament a l’Avinguda de Manresa (C37z) en les seves dues entrades al nucli d’Òdena. S’han substituït els semàfors que hi havia per semàfors amb obligació de parada, és a dir, aquells que quan el dispositiu detecta que el vehicle supera la velocitat permesa en l’interior del municipi es posa en vermell.

Una altra de les millores introduïdes a la mateixa via és la incorporació de dos punts semafòrics adaptats per a persones invidents. Es tracta dels semàfors de  l’Avinguda de Manresa davant del Centre Unió Agrícola  i a la cruïlla amb el Carrer la Font. Aquests tenen un dispositiu que avisa amb un senyal sonor quan el semàfor de vianants és verd, que s’activa mitjançant un comandament a distància que du la persona invident.

La persona invident posa en marxa l’avisador acústic del semàfor amb el comandament. Aquest avisador li permet saber on és el pas de vianants i quan pot travessar. A més, aquest dispositiu permet que el semàfor només s’activi en el cas que es faci servir el comandament a distància. D’aquesta forma,  s’evita la possible molèstia d’altres sistemes que tenen l’avisador connectat de forma permanent. Les persones afectades interessades en disposar d’un comandament s’han d’adreçar a l’ajuntament o a la delegació de Manresa de la ONCE.

Aquestes actuacions, que han anat a càrrec del departament de carreteres del govern català, formen part del conjunt de compensacions i millores que la Generalitat realitzarà a la carretera abans de procedir a la cessió d’ús de la C37z en el seu pas per Òdena i concretament en el tram interior del nucli d’Òdena i fins el terme d’Igualada.

Des de l’Àrea de Governació, el regidor de Seguretat Ciutadana, Sergi Lozano ha mostrat la seva satisfacció ja que per fi “hem pogut donar resposta a una de les peticions més demandades pels odenencs ” i afegeix que “aquest és  un primer pas del que ha de ser el nou model d’aquesta important arteria del municipi”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*