Inici Destacats El delegat de la Generalitat al Penedès creu que li tocarà ‘mediar’...

El delegat de la Generalitat al Penedès creu que li tocarà ‘mediar’ en el conflicte per l’abocador dels Hostalets

COMPARTIR

El delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, pronostica que li tocarà fer de mediador en la disputa entre els ajuntaments de Masquefa i els Hostalets de Pierola per l’abocador de Can Mata. Davant les al·legacions que ha presentat el primer -conjuntament amb Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia- a la modificació de l’autorització ambiental del dipòsit controlat de residus, Regull evita prendre part en el conflicte. Assenyala que, després de parlar amb els alcaldes dels Hostalets i Masquefa, tots tenen “la seva part de raó”. Masquefa assegura que es tracta d’una ampliació “encoberta” de les instal·lacions i n’exigeix el trasllat. Per la seva part, els Hostalets defensa que les obres només suposen “l’obertura d’una nova cel·la”, i acusa el consistori veí de voler confondre a la ciutadania.

Regull, que encara no ha tractat la problemàtica amb el Govern però sí que n’ha parlat amb els alcaldes, diu que entén les “visions diferents”. Entén que des de Masquefa s’exigeixi, com a mínim, que la concessió de l’abocador sigui pública o es traslladi a terrenys públics. “Si és públic sabem que es prendran totes les mesures pertinents per tal de, per exemple, evitar les males olors”, diu el delegat. Alhora, però, reconeix que pels Hostalets l’abocador ha suposat un benefici, des de les descobertes paleolítiques que ha desencadenat a “uns ingressos evidents”. En aquest context, Regull preveu que, amb el seu rol de delegat del Penedès, “segurament tocarà mediar”.

La nova cel·la que es construirà a l’abocador estava prevista, segons Els Hostalets, en el pla aprovat el 2006. Els seus detractors però apunten al fet que el projecte suposarà “uns 11 anys d’allargament de la vida de l’abocador i el creixement de la superfície de dipòsit que s’equipara a la capacitat actual”. Apel·lant a “les immissions odoríferes procedents de l’abocador i l’impacte paisatgístic”, reclamen el seu tancament definitiu o el trasllat.

Gemma Aleman / Gemma Sánchez – ACN

FER UN COMENTARI

*