Inici Destacats La Delegada del Govern a Catalunya visita Masquefa i Òdena

La Delegada del Govern a Catalunya visita Masquefa i Òdena

COMPARTIR

El passat 12 de març, Teresa Cunillera, delegada del govern d’Espanya a Catalunya va visitar els ajuntaments de Masquefa i Òdena amb objectiu que els representants d’ambdós institucions locals poguessin exposar les necessitats d’inversions a la zona.

La primera aturada s’ha realitzat a Masquefa, on els regidors del Grup Municipal Socialista havien emès una invitació a la Delegació del Govern per tal de donar a conèixer la necessitat de connectar l’autovia A2 a Abrera amb la carretera B224 a Masquefa, mitjançant el perllongament de la B40. Després de la rebuda i signatura en el llibre d’honor, l’alcalde Xavier Boquete, el regidor socialista Daniel Gutiérrez, altres regidors del consistori i representants del teixit econòmic de Masquefa han explicat la importància d’aquesta connexió per tal de guanyar en seguretat vial, descongestionar de vehicles pensants la B224, desenvolupar l’economia del territori i atraure talent i capital humà a la zona.

Posteriorment la Delegada del Govern s’ha traslladat a Òdena, on l’Ajuntament també havia cursat una invitació. Després de la signatura al llibre d’honor, l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, i el seu equip de govern han exposat diferents aspectes que requereixen la participació del Govern d’Espanya. També ha estat a la trobada l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte. En primer lloc l’alcalde ha volgut traslladar a la Delegada el suport de la Conca d’Òdena a la reforma de l’Autovia A2, ja que la seva millora és fonamental per l’activitat econòmica de la zona. Aquesta actuació a l’A2 és una oportunitat per consolidar l’economia de la Conca d’Òdena, atraure noves inversions que generin ocupació i facilitar la creació de noves zones d’activitat econòmica com el Polígon de Can Morera.

Guisado també ha exposat el projecte de rehabilitació del Turó del Castell d’Òdena i la possibilitat d’obtenir finançament a través de l’1,5% cultural del Govern d’Espanya, que hauria de permetre el seu desenvolupament els propers anys.

Finalment, l’alcalde d’Òdena ha traslladat una vella reclamació del territori per tal de millorar l’eficàcia del transport públic per carretera. S’ha exposat la necessitat d’establir un carril bus a la B23 per tal de garantir que els usuaris dels autobusos de línia de les comarques de l’Anoia, Bages i Baix Llobregat puguin arribar a Barcelona sense patir els efectes de la massificació d’aquesta via.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*