Inici Política Decidim Igualada dubta sobre l’impacte del ‘lab’ d’Airbnb a la ciutat

Decidim Igualada dubta sobre l’impacte del ‘lab’ d’Airbnb a la ciutat

COMPARTIR

Després de la presentació del ‘lab’ turístic d’AirBnb, des de l’assemblea de Decidim Igualada mostren dubtes sobre el seu impacte a la ciutat.

AirBnb és una multinacional de l’economia de plataforma, “mal anomenada col·laborativa” segons Dario Castañé, portaveu de la confluència d’esquerres, “que ha provocat nombrosos casos de gentrificació, encarint preus i lloguers d’habitatge allà on han prosperat pisos turístics i expulsant als veïns”.

Tot i que reconeixen que l’especulació no és l’objectiu d’Airbnb, no poden evitar observar que aquesta ha jugat un rol important en diverses ciutats d’arreu del món en l’encariment dels barris.

Per tant, consideren que, si bé la intenció no sembla negativa, el concepte de turisme saludable (“healthy tourism” segons la companyia) no pot anar simplement lligat a la idea de viatjar com si el turista visqués a la ciutat, sinó que la gent que habita la ciutat ha de tenir garantits els seus drets, com el dret a l’habitatge, i necessitats essencials, com accés a serveis i subministres públics de qualitat, sense que representin un sobreesforç econòmic per als seus ingressos.

En paraules de Castañé, “Només hi haurà “healthy tourism” en el moment que el reclam turístic sigui que la ciutat i l’entorn tenen tan alt nivell de vida que la gent vulgui passar uns dies gaudint-ne. Això només es fa combatent la desigualtat i l’exclusió social, alhora que es fa una ciutat del bon viure, on hi càpiga tothom amb drets i dignitat.”.

FER UN COMENTARI

*