Inici Destacats Decidim Igualada acusa el govern de donar ajudes escolars ‘insuficients per integrar...

Decidim Igualada acusa el govern de donar ajudes escolars ‘insuficients per integrar tots els infants de la ciutat’

COMPARTIR

Les famílies que es beneficien del programa de reutilització de llibres de text no poden optar fàcilment a cap altre ajut per afrontar el pagament dels llibres nous que igualment han de comprar. Per Decidim Igualada és un sense sentit, un “nyap” i assenyalen que les famílies d’infants de 0-3 anys més necessitades “ja ni demanen ajuts, perquè directament ja no matriculen els seus fills”, segons la confluència d’esquerres.

El portaveu de Decidim Igualada a l’Ajuntament, Dario Castañé, demana al govern de Marc Castells que no s’amagui més darrera del pretext que els ajuts que s’atorguen van d’acord amb el nombre de sol·licituds. Considera que les polítiques d’ajuts que duu a terme per a escoles i llars són del tot insuficients per integrar tots els infants de la ciutat, per evitar el risc d’exclusió social.

Castañé entén que l’escola pública “no és el model del govern actual”, però igualment creu que podria tenir objectius educatius “més ambiciosos i de conjunt, mirant més a llarg termini i pel progrés de tots els ciutadans i ciutadanes, basats en dades de necessitats i problemàtiques objectives, en informes reals”.

En canvi, lamenta Castañé, les bases que s’acaben d’aprovar en el darrer ple de maig “perpetuen el mateix model de sempre” per a la concessió d’ajuts per a llibres de text i material escolar per una banda, i d’ajuts per a les matriculacions d’escoles bressol, “és el seu model, sense cap modificació ni introducció de cap model de tarifació social”.

El regidor de Decidim pregunta “creuen que realment aquesta política és suficient?”. En aquest sentit insisteix que “per això ens sembla també que la seva política no és a llarg termini, sinó reactiva i insuficient, però reiterem el seu adagi “millor això que res” i hi afegim “mentre governi el PDeCAT””.

Sobre el tema de les llars d’infants, Castañé recorda a més a més, que “amb el tancament de l’Espígol, van generar una segona discriminació, a banda de l’econòmica, la geogràfica”. El regidor explica que totes les llars d’infants estan a l’oest d’Igualada.

Decidim assegura que això fa que moltes famílies residents al centre urbà i a l’est, on precisament les dades de l’informe Igualada en Xifres 2016 indiquen que es concentra més gent en risc d’exclusió, no es plantegin o no puguin accedir al servei d’una llar d’infants.

FER UN COMENTARI

*