Inici Destacats Decide desconfia del canvi de postura de Vilanova365 sobre el pla urbanístic...

Decide desconfia del canvi de postura de Vilanova365 sobre el pla urbanístic PMUr3

COMPARTIR

El projecte urbanístic PMUr3 es postula com el cavall de batalla de les eleccions municipals a Vilanova del Camí. La proposta de promotors privats de crear una zona comercial i d’habitatges al peu de la C-244 ha estat creat divisió al govern vilanoví i va ser rebutjada frontalment per la oposició argumentant falta d’informació, de manera que ha passat per diferents plens municipals sense que es pugui tirar endavant.

L’anunci d’assemblees veïnals per informar del projecte i el posterior anunci de Vilanova 365 de recolzar el projecte un cop havia accedit a la informació per part dels promotors genera ara noves reaccions des del govern i des de la oposició.

Per una banda, Decide deixa clar a través d’un comunicat que “hem defensat el projecte des de l’honestedat de no voler vincular unes eleccions amb el projecte comercial” i que des del principi “va demanar a l’alcaldessa que obrís aquest projecte tots els partits, perquè tant govern com oposició havíem d’estar units i informats defensant un Projecte de Ciutat. Perquè creiem que es tracta d’aconseguir una fita per al nostre municipi i no pretendre un èxit personal”.

El grup municipal format per Imma González tampoc estava d’acord en què Cividanes com a regidor d’Urbanisme “portés les reunions i negociacions amb la promotora en solitari i molt menys que apartés als tècnics municipals”, el que ha fet que “el projecte tingui punts en els quals podia ser millorable, i on aquesta negociació hauria d’haver estat més profitosa per a Vilanova”.

Decide afegeix que fa mesos que demanen a VA! que el recolzin i acusen els regidors Jordi Barón (CiU) i Vanesa González (Vilanova 365) de que “en privat els agrada el projecte però el van rebutjar en el ple perquè no hi hagués un “èxit polític””.

En resposta a la roda de premsa de Vilanova 365, Decide apunta que es tracta del mateix projecte que va rebutjar en el ple de novembre i acusa Vanesa González de no haver assistit “a cap de les reunions propostes per consensuar una solució”.

El grup d’Imma González assenyala que el canvi de postura es produeix després que Vanesa González i Joan Vich es reunissin “amb un dels propietaris dels terrenys i no amb els promotors del projecte”, una manera de fer que no comparteix Decide i que “ens fa desconfiar del motiu del canvi de postura”. Ara bé, Decide ho celebra igualment perquè permetrà tirar endavant el projecte que acollirà el trasllat de l’establiment que Mercadona té a Vilanova del Camí.

Finalment, Decide reclama un ple extraordinari per aprovar el PMUr3 amb el que iniciï el projecte “i que, sobretot, tranquil·litzi als treballadors de Mercadona amb els que estem en contacte permanentment”.

Junts x Catalunya votarà un “sí crític” al projecte

Per la seva banda, Junts x Catalunya ha deixat clar “el nostre ferm compromís amb tot allò que representi una millora pel nostre poble” i argumenta que la manca de suport al projecte en anteriors plens municipals es deu a la “poca informació i contradictòria que sortia de la Sra. Trucharte, el Sr. Cividanes i el Sr. Palacios”. Una informació que ara diuen tenir de mans dels promotors i dels tècnics municipals.

El grup de Jordi Barón assenyala que “no és moment de fer política partidista per a veure qui es penja la medalla més gran, sinó que cal actuar conseqüentment pensant en el que és millor pel nostre municipi i els seus habitants”.

Junts x Catalunya acusa l’alcaldessa Noemí Trucharte de “no haver sabut gestionar políticament aquesta situació” i reivindica que “hem hagut de ser nosaltres qui fem possible tirar endavant aquest projecte”.

El vot de Barón al proper ple serà “críticament a favor d’un bon projecte pel nostre municipi i en contra de la nefasta gestió duta a terme per aquest equip de govern”.

FER UN COMENTARI

*