Inici Societat David Andrés competeix a Milà per ser el millor cuiner jove del...

David Andrés competeix a Milà per ser el millor cuiner jove del món

COMPARTIR

El xef igualadí David Andrés, propietari del Somiatruites i cap de cuina de l’Àbac, afronta aquest diumenge la seva tercera final del concurs San Pellegrino Young Chef. Andrés, que ha aconseguit guanyar la final d’Espanya i Portugal en tres ocasions, competirà a Milà amb els altres 20 finalistes d’arreu del món.

Ajudat pel seu mentor, Oriol Castro (xef de Disfrutar, amb dues estrelles Michelin), David Andrés haurà de preparar i presentar a Milà el seu plat davant un prestigiós jurat format per set xefs de renom mundial, els coneguts com “Set Savis”: Annie Féolde, Virgili Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Ros, Dominique Crenn i Margarita Forés. Després de l’extensa avaluació basada en els criteris de les cinc “Regles d’Or” -ingredients, habilitats, originalitat, estètica i missatge-, es triarà un únic guanyador, el millor jove xef del món 2018. La cerimònia S. Pellegrino Young xef 2018 anirà seguida d’un sopar de gala preparat per un selecte grup de xefs de renom.

Aprofitament integral de la tonyina per conquerir el títol

David Andrés acudeix a la cita amb el plat “Buscant l’aprofitament integral de la tonyina vermella”, a imatge de les famoses seqüències d’El Bulli, restaurant que Oriol Castro va ajudar a consolidar durant 18 anys. El plat vol sorprendre al jurat per concepció i posada en escena, amb només un ingredient més enllà de la tonyina -les algues- presentat en infusió com xupito, rellevant a l’aigua. Andrés presentarà la seva creació sense coberts ni aigua, utilitzant l’esquelet i les espines de la tonyina com coberts, i la medul·la farcida de les algues com vas i contingut. “Tot coherent, sostenible”, comenta Andrés. És l’aprofitament integral de la tonyina vermella.

FER UN COMENTARI

*