Inici Atletisme La Cursa Popular de Vilanova aplega prop de 500 atletes

La Cursa Popular de Vilanova aplega prop de 500 atletes

COMPARTIR

Excel·lent matinal esportiva la que es va viure diumenge a Can Titó amb motiu de la celebració de la 24ª Cursa Popular del municipi. Prop de 500 atletes es van mantenir fidels a una cita que manté el caràcter obert i gratuït que la va veure néixer l’any 1995.

Marc Valdés del JAB Berga i Sònia Júlia del CERRR es van proclamar campions absoluts dels 10Km, mentre que Raúl Lopez del CAI Petromiralles i Helena Lacambra del Nou Barris s’enduien la prova urbana de 4’5 km de recorregut. La prova infantil va ser per al benjamí Joan Martínez de les Escolàpies, mentre que Èlia Ibáñez (3ª de la general) va ser la 1ª atleta femenina dels 1000 m.

Aquest any la prova presentava algunes novetats. La sortida simultània de les proves urbana i natural s’avançava a les 10:30h del matí. “La participació, explica Camilo Grados, regidor d’Esports, va ser bona, si bé queda lluny dels rècords de fa unes temporades, quan els calendaris de proves esportives eren menys extensos”.  330 atletes van gaudir del recorregut.

Raúl Lopez Expósito del CAI Petromiralles i Helena Lacambra del Nou Barris s’emporten la prova dels 4,5 km

A la prova de 4’5 km Raúl Lopez Expósito del CAI Petromiralles s’imposava amb un temps de 14’ 45”, seguit de Carlos Cervera del Oro di Nápoli amb 14’ 48” i de José Daniel Morales del CAI amb 15’ 53”.

En fèmines va ser vencedora absoluta Helena Lacambra del Nou Barris, 23ª de la general i amb un crono de 19’ 16”, seguida de Cloe López que va ostentar un registre de 20’ 04” i d’Andrea Gil amb 20’ 06, totes dues del CAI Petromiralles.

Val a dir que enguany les curses presentaven un nou sistema de cronometratge amb codis QR, gentilesa de Jocnet, “molt pràctic i eficaç” segons afirmen des d’Esports de Vilanova del Camí. Jocnet  també va aportar a la prova un espai d’inflable infantil, molt ben rebut pels més menuts.

Marc Valdés i Sònia Júlia Sánchez, que també va fer podi el 2017, s’erigeixen guanyadors a la prova dels 10 km

La prova de 10 km va finalitzar uns minuts més tard, encapçalada per l’atleta Marc Valdés del JAB Berga amb un crono de 34’ 46”, seguit de Javi Painello del Monistrol Running, amb 35’ 13” i de Joan Rosich Llorach del CA Sta Coloma, amb un crono de 36’ 20”.
En fèmines es va repetir el podi de l’edició 2017. Sònia Júlia Sánchez fou primera amb 43’ 30”. Darrere seu Yveth Camus de Mont Aqua amb 43’ 35” i Marta Botsora amb 44’ 31”

La cursa infantil va omplir de públic el Parc Fluvial

Però la festa va agafar un to especial amb la prova infantil. A mesura que s’apropaven les 12 del migdia, una corrua de nens i nenes acompanyats de les seves famílies es van aplegar per participar de la seva cursa. “Es va veure una prova plena de participants i de públic que li va donar molt de caliu”, diu amb satisfacció el regidor Camilo Grados.

Joan Martínez de Les Escolàpies va guanyar aquesta prova, seguit d’Èric Torres Llamas i d’Èlia Ibáñez Pérez (Joan Maragall).

Els participants van ser obsequiats amb la bossa del corredor, amb productes de refrigeri i una samarreta de regal.

Podeu seguir totes les classificacions a www.vilanovadelcami.cat o bé al web de Runèdia, que us permetrà d’imprimir-vos un diploma de record de les curses de 4’5 i 10 km.

Cap a les 12:30 h i amb el poliesportiu ple de gom a gom es va procedir al sorteig de regals i al lliurament dels premis. Per fer-ho hi van participar el regidor d’Esports, Camilo Grados, els regidors Lluís Perea, Meritxell Humbert i Marcel·lí Nieto així com els senyors Cañamares i Vilarrubies, representants del CAI i de Super Mas, respectivament.

Camilo Grados en nom d’Esports Vilanova, organitzador de la prova, vol agrair el suport de Diputació de Barcelona, Club Atlètic Igualada, Jocnet, Super Mas, F. Massana i Therana. I el patrocini d’SPORT, Aneto, Powerade i Hartmann, entre d’altres, així com l’esforç de tot l’equip de treballadors, monitors i voluntaris que la van fer possible.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*