Inici Societat El curs escolar començarà a l’Anoia amb més de 17.000 alumnes a...

El curs escolar començarà a l’Anoia amb més de 17.000 alumnes a primària i secundària

COMPARTIR

El curs escolar començarà a la Catalunya Central amb un total de 72.697 alumnes a l’etapa escolar obligatòria. D’aquests, 49.475 corresponen a l’ensenyament Infantil i Primari -802 menys que el curs passat- i 23.222 fan referència a Secundària -1.556 més que el curs passat-. Segons ha detallat en roda de premsa la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Dolors Colell, la tendència de les comarques centrals és la mateixa que la de tot Catalunya, és a dir, que «la demografia ens indica que perdem alumnat a Infantil i Primària perquè a P3 entren menys alumnes, però la tendència a Secundària és d’increment».

A la comarca de l’Anoia hi haurà aquest curs un total de 17.463 alumnes, 11.793 d’ells d’ensenyament Infantil i Primari i els 5.670 restants a l’Ensenyament Secundari Obligatori, amb menys grups de P3 i nous grups d’ESO, tal i com ja va avançar el Departament d’Ensenyament abans de l’estiu. En el cas del Batxillerat, amb les dades provisionals de preinscripció també s’observa un increment respecte el curs passat i hi haurà al conjunt de la Catalunya Central un total de 6.252 alumnes, mentre que el curs passat en van ser 5.881.

Quant als cicles formatius de grau mitjà, els centres públics han registrat un total de 125 grups, mentre que els centres concertats 49. En el cas dels cicles formatius de grau superior, les inscripcions als centres públics han estat de 125 grups, mentre que als concertats de 29 grups.

El curs 2018-2019 també comptarà a les comarques centrals amb un increment de docents i es passarà dels 5.584 el curs passat als 6.037 actuals. Alhora també hi ha un increment significatiu dels llocs de treball amb un perfil professional concret, que es passa dels 187 als 280 (un increment global del 49,7%).

Nous mòduls a l’Institut Badia i Margarit

Aquest curs la Catalunya Central tindrà un total de 13 instal·lacions modulars noves, entre aquestes a l’Institut Badia i Margarit d’Igualada que encara està pendent de la construcció de l’edifici definitiu. En total, les comarques centrals tindran el curs 2018-2019 un total de 154 mòduls, ja sigui per a aules o altres usos.

Inici del curs amb «normalitat»

Colell ha dit que la previsió és que el curs pugui començar «amb normalitat» al conjunt de les comarques centrals. Tot i que encara hi ha algunes obres per finalitzar, la directora dels Serveis Territorials ha dit que la majoria «estaran a punt pel dia 12» i, les que no, «no afectaran l’escolarització». Igual com ha explicat el conseller Bargalló, Colell també ha dit que l’aplicació del 155 ha provocat el «retard en la licitació d’algunes obres», però ha destacat la «bona col·laboració i entesa amb les direccions de tots els centres».

La delegada dels Serveis Territorials a la Catalunya Central també ha avançat que una de les línies prioritàries del Departament per aquesta legislatura serà la planificació de nous Instituts Escola. Segons ella, això permetrà «acollir el creixement de Secundària» i alhora «donar continuïtat a projectes educatius que ara han de finalitzar a sisè de primària». Actualment la Catalunya Central té tres Instituts Escola –Navàs, Castellterçol i Torelló-, però Colell ha dit que estan estudiant implantar-ne més de cara a propers cursos.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*