Inici Societat El curs arrenca a l’Anoia amb menys alumnes a primària i més...

El curs arrenca a l’Anoia amb menys alumnes a primària i més a secundària

COMPARTIR

Les comarques de la Catalunya Central comencen aquest dimarts el curs escolar amb menys alumnes a les aules. A l’Anoia, uns 20.000 alumnes d’infantil, primària i secundària tornen a les aules aquesta setmana. Tot i que la secundària ha experimentat un cert creixement respecte al curs passat –de 21.387 alumnes a 21.666 a les comarques centrals– la davallada més forta que han experimentat els cicles d’infantil i primària –amb 436 nens menys– farà que l’any escolar arrenqui amb 157 estudiants menys a la Catalunya Central.

A l’Anoia, amb 195 nens menys, és on es produeix el descens més accentuat de la regió central en l’alumnat d’infantil i primària. Al conjunt de la Catalunya central es perden 9 grups d’infantil i primària.

La baixa natalitat manté la davallada dels darrers anys en el nombre d’infants que s’incorporen al sistema educatiu. Així, a l’Anoia aquest curs hi hurà 39 nens menys que cursen P3.

Pel que fa l’educació secundària, la situació és la contrària a l’etapa de primària. L’Anoia arrenca aquest curs amb 179 estudiants més. El Departament d’Ensenyament ja va anunciar el passat mes de març alguns canvis en centres de secundària. Així, l’Institut Badia i Margarit d’Igualada passa de 2 grups a 3, el Joan Mercader d’Igualada passa de 3 grups a 4 i l’institut Molí de la Vila de Capellades passa de 4 grups a 3.

Segons les dades dels Serveis Territorials d’Ensenyament, la plantilla docent per al curs 2017/ 2018 augmenta a la regió, amb 338 mestres més, repartits entre les escoles, instituts, escoles oficials d’idiomes, escoles d’art i disseny superior i escoles d’adults. En total, n’hi haurà 5.252. Pel que fa a la plantilla de serveis educatius i d’inspecció, es passa de 126 a 132 treballadors.

Respecte a la Formació Professional, el Departament aposta per donar “un impuls” a la FP Dual amb la implantació de sis cicles nous, un d’ells a Igualada, el cicle d’Higiene bucodental que s’imparteix a l’institut Milà i Fontanals.

Redacció – Carmina Oliveras / TLB

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*