Inici Destacats La CUP vol que es replantegi el model i la gestió de...

La CUP vol que es replantegi el model i la gestió de la Festa Major d’Igualada

COMPARTIR

Tal com ja va fer amb l’edició de 2015, la CUP ha fet públics els números de la passada Festa Major, on també hi ha un desglòs de les activitats de cultura popular i tradicional. Una Festa Major que, per als cupaires, “avança gràcies a la tasca i energia de les entitats que any rere any introdueixen canvis i millores a la mateixa, anant molt per endavant de la tasca de la regidoria de Cultura i del govern que, amb la seva inacció, demostren estar mancats de model”.

Dels números, la CUP destaca que, malgrat créixer l’aportació a la Coll@nada, aquesta encara es manté “sota uns barems molt baixos, ja que concentra el 5% de tot el pressupost quan fan més del 20% d’activitats de la festa”. Igualment, destaca l’alt cost d’algunes activitats com el pregó -poc més de 10.000 euros-, així com la gran despesa en equips de so i llums, amb prop de 35.000 euros.

Per la CUP, l’essència de la Festa Major són els actes participatius, populars i folklòrics, i creu que cal reivindicar-ne el seu paper central en la festa. “Cal dotar aquests actes de la importància, centralitat i espais necessaris per al seu lluïment, cosa que no ha d’anar contra la diversitat d’oferta a diferents públics. Igualment, cal un criteri sòlid a l’hora de valorar econòmicament la participació dels diferents grups de cultura popular a la festa, ja que en l’actualitat hi ha desigualtats molt notables”, segons la CUP.

Finalment, la CUP demana un replantejament del model de gestió de la festa, ja que els canvis soferts en els darrers anys “han fet el model actual s’hagi quedat obsolet, i demana obrir el disseny i gestió de la festa a les diferents entitats participants”. Igualment, creu que cal incidir en la transparència de la festa i que hauria de ser la pròpia regidoria que fes públics els costos, un cop acabada la festa.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Ara que la chacón treurà el sueldazo de l’any… podria invitar algun acte… així sortiria més baratet…. segur que no li vindrà de 10.000 €

FER UN COMENTARI

*