Inici Destacats La CUP veu ‘conflicte d’interessos’ en les retribucions que Aigua de Rigat...

La CUP veu ‘conflicte d’interessos’ en les retribucions que Aigua de Rigat paga a tres regidors d’Igualada

COMPARTIR

El grup municipal de la CUP celebra les conclusions econòmiques de l’estudi jurídic, econòmic i patrimonial del servei d’abastament d’aigua a Igualada que la Diputació ha lliurat a l’Ajuntament, especialment pel fet que xifra el valor dels actius de la companyia a la ciutat en 3,1 milions d’euros, “una xifra deu vegades menor que l’anunciada pel govern a finals de 2015”.

La CUP Igualada considera que “l’Ajuntament d’Igualada té la paella pel mànec” ja que “haurà de decidir en els propers mesos si vol continuar permetent que AGBAR s’endugui tants beneficis per la prestació d’un servei bàsic a la ciutat o bé si, com des de fa anys funciona a ciutats properes com Manresa i Vilafranca, es crea una empresa pública que acabi amb aquest espoli i reverteixi els beneficis en el municipi”.

El grup municipal de la CUP insisteix que “els regidors del govern que pertanyen al Consell d’Administració de Rigat haurien de renunciar al sobresou que els paga l’empresa AGBAR, d’un volum total de 36.000 euros anuals, perquè tots ells ja estan remunerats com a càrrecs polítics. En aquest sentit, entenen que Jordi Pont (55.000€/any) i Àngels Chacón (81.000€/any) “ja cobren sous prou onerosos de l’erari públic per la seva dedicació, com per haver de rebre 18.000 i 9.000 euros més cada any, respectivament, d’una empresa privada amb grans interessos en les decisions municipals.”

Els cupaires assenyalen que “aquests sobresous per un càrrec que els ve donat per l’Ajuntament generen un clar conflicte d’interessos i, per tant, podrien influir de manera determinant en la decisió final a adoptar sobre la qüestió,” i lamenten que el govern de Castells tombés una moció portada al ple l’any passat en què es demanava acabar amb aquesta situació.

2 COMENTARIS

  1. Dono tota la raó a la CUP i no soc cupaira, però crec que això és una evidencia claríssima, i si no perquè no es fa un referèndum i es demana l’opinió del ciutadans???? Crec que hi ha conflictes que l’opinió pública tindria de tenir una mica més de pes.

  2. En aquesta ocasió aquests de la cup tenen raó, és immoral que uns regidors cobrin d’una empresa privada que ha obtingut la concessió del servei. Però parlant d’immoralitats aquest alcadet que tenim ja sap de què va, perquè encara és hora que justifiqui els 50,000EUR anuals que va regalar als “assessors” que va nomenar a dit i sense cap necessitat efectiva… és allò que diuen: “d’allà on no n’hi ha no en pot rajar”…

FER UN COMENTARI

*