Inici Destacats La CUP no vol noves grans superfícies a Igualada fins que no...

La CUP no vol noves grans superfícies a Igualada fins que no s’aprovi un nou pla urbanístic

COMPARTIR

La CUP Igualada van presentar al Ple de Juliol una moció en la que demanen que l’Ajuntament d’Igualada no modifiqui els usos dels terrenys per facilitar l’obertura de cap nova gran superfície comercial. Aquesta demanda, a la que es van sumar els grups municipals d’ERC i Decidim, ha estat provocada per la possibilitat d’ubicar una nova gran superfície comercial a la ciutat que ha causat l’alarma entre les diferents associacions comercials de la Conca d’Òdena, insta al govern a encetar la redacció del nou POUM, en comptes de seguir realitzant modificacions parcials al POUM actual, vigent des de l’any 1986. Tot i que la moció va ser recolzada per quasi la totalitat de la oposició, finalment va ser rebutjada gràcies als vots contraris de CiU i PP.

Els cupaires van criticar que “en els darrers 4 anys, el govern de Convergència i Unió ha realitzat diverses modificacions del Pla General d’Urbanisme per tal de permetre la instal·lació de grans superfícies comercials a la ciutat”, facilitant-ne l’obertura de dues superfícies (Mercadona i Aldi). Durant el Ple van denunciar que “les implantacions de les grans superfícies comercials representen clarament una amenaça i un augment desigual de l’oferta per al comerç local”, motiu pel qual el grup municipal considera que “l’augment de l’oferta i d’establiments de gran superfície farà trontollar i fins i tot tancar gran nombre de botigues d’inferiors dimensions”.

La CUP Igualada va defensar el teixit comercial urbà com “el baluard de l’economia de proximitat que reverteix els seus beneficis en el propi territori, a més de ser una part indispensable d’una trama urbana i d’unes relacions de sociabilitat ciutadana que doten de singularitat i caràcter propi la ciutat”. Per altra banda, els cupaires també van recordar al govern de la ciutat que a la proposta de fiscalitat, presentada conjuntament amb ERC i DI, “s’incloïen mesures adreçades a incrementar el gravamen de l’Impost d’Activitat Econòmica de les grans superfícies comercials, mesura que va ser incorporada, així com una modificació de l’IBI que fes possible augmentar-ne la recaptació”, iniciativa aquesta última que el govern de CiU va rebutjar sense encara a dia d’avui tenir-ne cap argument com a resposta, segons els cupaires.

Finalment, la CUP Igualada va criticar que “l’Ajuntament impulsa actualment iniciatives que persegueixen la dinamització comercial de la ciutat i, igualment, lidera i participa un projecte de ciutats europees que pretén esdevenir clau en el futur estratègic i d’ordenament del seu teixit comercial”, però recorden que a dia d’avui aquest projecte encara no ha finalitzat ni s’han fet públics els seus fruits i que, per tant, encara no seria prudent prendre cap decisió. Igualment, els cupaires van assenyalar que “la ciutat no disposa de cap altre document o eina d’ordenament de l’ús comercial dels seus carrers o de cap pla estratègic” i que, per tant, «el govern no te cap direcció sobre quina vol que sigui la oferta comercial d’Igualada».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*