Inici Política La CUP celebra que finalment hi hagi una zona adequada per a...

La CUP celebra que finalment hi hagi una zona adequada per a gossos a Igualada

COMPARTIR

El grup municipal de la CUP Igualada celebra que el govern de Marc Castells construeixi una nova zona d’esbarjo per a gossos al costat del Parc Central, proposta que els cuparies van posar sobre la taula a mitjans d’aquest any. Segons el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, el terreny per a la creació de la nova zona serà al terreny que queda delimitat entre el carrer França, l’Avinguda Catalunya i les instal·lacions esportives de Can Busqué, zona que els cupaires també van proposar al maig de 2017.

La CUP Igualada recorda, igualment, que al gener del 2016 un grup de propietaris de gossos es va manifestar amb les seves mascotes per tal de reclamar un espai per deixar-les sense lligar. Davant de la demanda dels veïns propietaris, els regidors de la CUP van presentar una moció al ple de l’Ajuntament per a l’adequació de zones d’esbarjo per a gossos al mateix mes de gener on es demanava “adequar les zones suficients i no desiguals a la ciutat, per així, donar les facilitats i solucions per resoldre la problemàtica amb els gossos sense lligar a l’espai públic”. El govern de Castells es va abstenir davant d’aquesta moció defensant que l’Ajuntament no pagaria lloguer per a aquestes zones d’esbarjo. Finalment, el govern de l’Ajuntament va donar llum verda a la construcció d’una zona d’esbarjo per a gossos al barri Set Camins, però molts veïns propietaris de gossos no hi estaven d’acord amb la ubicació ja que queda aprop d’una escola i un parc infantil, ni tampoc amb la grandària ja que no permet a les mascotes córrer. Uns mesos més tard, i un cop engegada la construcció del nou Parc Central, els cupaires van defensar que “de les 10 hectàrees de terreny municipal que s’hi destinen al Parc Central, una petita part podria ser destinada a establir una zona d’esbarjo per a gossos” amb la grandària suficient que permetés córrer als gossos, en la mesura en que actualment la ciutadania aprofita l’esplanada per a realitzar activitats de lleure i també a passejar animals de companyia.

Aquesta proposta va ser rebuda la darrera setmana pel govern d’Igualada quan anunciava la construcció d’una nova zona d’esbarjo de gossos al costat del Parc Central. Els cupaires però, conclouen que “malgrat el govern de Castells no reconeix obertament la vàlua de les propostes de la CUP, ens alegrem que acabi per fer realitat aquesta demanda que vàrem presentar a la moció del gener de 2016” i feliciten a la ciutadania per la mobilització que ha fet possible establir aquestes zones d’esbarjo.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*