Inici Destacats La CUP assegura que TICKDI s’ofereix al mercat a un cost molt...

La CUP assegura que TICKDI s’ofereix al mercat a un cost molt menor del que va pagar Igualada

COMPARTIR

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament d’Igualada augmenta les seves sospites sobre la contractació del sistema TICKDI per part del govern de CiU. Es tracta d’un sistema que l’Ajuntament va qualificar com una “oportunitat única” per a treballar la fidelització dels clients amb l’entitat Igualada Comerç i per estudiar el comportament dels consumidors a la ciutat. Fa alguns mesos, la CUP ja va denunciar “tracte de favor” en l’adjudicació i un cost excessiu en els 76.000 euros que va pagar el govern municipal pel sistema i la corresponent aplicació mòbil.

Tal i com han explicat en roda de premsa aquest dilluns, van contactar amb l’empresa per demanar un pressupost “en nom d’un hipotètic comerciant d’una ciutat similar a Igualada”. Els dos pressupostos, lliurats els mesos de març i maig, ofereixen un cost de 2.000 euros anuals a pagar per l’ajuntament de torn i 120 euros anuals per a cada establiment que se sumi a la plataforma, segons els cupaires.

El portaveu Albert Mateu no té dubtes que l’Ajuntament té “un programari que hem pagat a preu d’or” i que, en realitat, “hem pagat el desenvolupament del producte, que ara ja està disponible a preu de tarifa”. El regidor cupaire no dubta a afirmar que l’operació és “un tracte de favor” cap a un extreballador del departament de Dinamització Econòmica, el mateix que va adquirir el sistema. Una manera de fer que, per a Mateu, és d’“absoluta deshonestedat”

La CUP també posa en dubte el propi funcionament del sistema, perquè “entre gener i febrer s’hauria d’haver fet la prova pilot amb 30 establiments” i a hores d’ara els establiments adherits no arriben a la vintena. Les recances del grup municipal també es produeixen perquè “encara no se’ns han dit els indicadors per saber quan es podrà qualificar com a èxit o fracàs”.

Pel que fa el mètode utilitzat per aconseguir la informació, Albert Mateu assegura que “era l’única manera possible” perquè “teníem clar que hi havia gat amagat”.

Al govern «els segueixen fent por els grans temes de ciutat»

Els cupaires han fet també valoració de la meitat del mandat municipal. La regidora Eva Pedraza assegura que el govern de CiU “és una majoria absoluta que ha funcionat com un corró” i acusa els grups que hi han donat suport d’obtenir “concessions ridícules a canvi de la foto o el titular”. També acusen el govern de Marc Castells d’opacitat i relaten que han demanat més de 70 instàncies reclamant informació.

La CUP considera que el govern els té “un menysteniment constant” i creu que “els segueixen fent por” els grans temes de ciutat, com el POUM o el debat de la festivitat de Sant Bartomeu. El grup de l’oposició afegeix que es dona suport a sectors econòmics “i no hi ha fiscalització” i creuen que “la situació socieconòmica és la mateixa que el 2011, i si hi ha hagut millora és per la conjuntura global”. Al balanç positiu reconeixen l’aposta del govern pels ensenyaments universitaris i altres estudis superiors a la ciutat. Pedraza conclou que el govern de Marc Castells “ens vol fer creure que Igualada viu en una festa constant”.

FER UN COMENTARI

*