Inici Destacats La CUP acusa l’Ajuntament d’Igualada de denegar 27 beques menjador per manca...

La CUP acusa l’Ajuntament d’Igualada de denegar 27 beques menjador per manca de pressupost

COMPARTIR

La CUP Igualada denuncia, al Ple de l’Ajuntament d’Igualada, que el govern de Marc Castells hagi denegat 27 sol·licituds de beca menjador durant el curs 2017 – 2018 per manca de pressupost.

Les dades, que va sol·licitar el grup municipal de l’esquerra independentista al consistori, mostren que el govern no va acatar les bases reguladores d’aquestes beques aprovades al ple de maig de l’any passat, les quals establien que aquestes ajudes no poden no atorgar-se per motius de manca pressupostària. Els cupaires recorden al govern que les bases aprovades l’any passat establien aquests criteris i especificaven que “en tant que són ajuts amb finalitats de caràcter social, queden excloses de l’Ordenança General de Subvencions de l’Ajuntament d’Igualada i, per tant, si hi ha més sol·licituds que pressupost, el pressupost ha d’augmentar”. Malgrat tot, els cupaires han donat un sí crític a les noves bases reguladores de beques d’ajuts de menjador per al curs 2018-2019 perquè, sostenen, “les beques són necessàries per a molts infants i famílies igualadines però no podem confiar en un govern que no respecta les mesures aprovades al Ple de l’Ajuntament”.

La CUP Igualada va carregar contra el govern Castells per “la seva manca d’interès a l’hora d’abordar les demandes i necessitats socials de la ciutadania”. Pels cupaires, el fet que l’Ajuntament hagi abandonat a 27 infants negant-los les beques menjador per manca de pressupost, tot i que segons barems els corresponien, “és molt greu, no només per no respectar els acords presos al Ple de l’Ajuntament, sinó perquè aquest govern té la frivolitat de perdonar 25.000 euros a la MIPS o gastar-se diners en una aplicació TICKDI que no ha servit per a res, a la vegada que no augmenta el pressupost de beques per arribar a 27 infants que en tenien el dret i la necessitat”. La regidora de la CUP, Eva Pedraza, va recordar al govern el document que van rebre del consistori on s’acreditaven aquestes denegacions, dades que no han estat desmentides pel govern de la ciutat. En aquest sentit, Pedraza va fer una dura crítica al govern de Castells, en especial a la regidoria d’ensenyament dirigida per la regidora Patrícia Illa, acusant-los d’irresponsables “ja que segons les bases aprovades estan obligats a cobrir els ajuts de caràcter social encara que la partida pressupostaria sigui insuficient, sinó que a mes és una mostra de la falta de rigor i seriositat”. És per aquest motiu que els cupaires van titllar “d’hipòcrita el govern per demanar l’aprovació d’un pla d’infància havent abandonat a 27 infants al denegar-los la beca menjador que els corresponia”.

La tarifació social com a model equitatiu

Els cupaires van aprofitar el Ple de l’Ajuntament per reivndicar la seva proposta de model d’ajuts de beques per un de tarifació social argumentant que “les demandes socials no són ateses en la seva totalitat per l’Ajuntament perquè hi ha un desinterès per part del govern Castells vers les necessitats econòmiques de les famílies igualadines, però també per un error propi del sistema de beques”. Segons la CUP Igualada, “el sistema actual de beques té l’objectiu de tapar alguns forats, però no resoldre el problema, que és que cap infant es quedi sense cap àpat en aquest cas”. En el cas dels alumnes becats, la regidora de la CUP va assenyalar “que moltes famílies no poden assumir la diferència entre els 3 euros de beca i el preu del menú, i que malgrat a les escoles públiques es facilita el sistema de compactació que permet que tinguin 2 ò 3 àpats setmanals, hi ha algunes escoles privades amb concert d’Igualada que no faciliten la compactació, provocant que molts d’aquests alumnes no puguin fer ús de l’ajut”. És per aquest motiu que la regidora cupaire van tornar a recordar al Ple de l’Ajuntament “la necessitat d’una figura que vetlli per tal que les escoles de la ciutat posin totes les eines al seu abast per facilitar l’ús de la beca a les famílies i no agreujar l’exclusió social”.

FER UN COMENTARI

*