Inici Cultura Culminen els treballs per reformar i obrir al públic el castell de...

Culminen els treballs per reformar i obrir al públic el castell de Boixadors

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha finalitzat els treballs d’adequació per a l’obertura al públic del castell de Boixadors, al municipi de Sant Pere Sallavinera, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Aquestes obres completen les iniciades per a la restauració del conjunt monumental els anys 1971 i 1983, i represes l’any 1996 amb un ampli programa d’actuacions dirigit i projectat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) que han permès la investigació històrica i l’excavació arqueològica pel coneixement del monument, així com així com la consolidació i restauració de les restes del castell i la seva adequació a les visites públiques.

L’objectiu dels darrers treballs ha estat l’adequació dels accessos públics a la sala principal i a la torre de llevant per tal de completar el circuit de visita al monument i ha comportat la consolidació i restitució d’algunes parts degradades d’aquest conjunt monumental que té l’origen a inicis del segle XI i és producte de diferents ampliacions i reformes efectuades en les centúries posteriors. La finalització d’aquests treballs ha permès també el desmuntatge de la tanca perimetral que ha protegit el conjunt monumental durant els darrers vint anys en què s’hi han efectuat treballs de restauració.

El conjunt del monument està format pel castell i l’església de Sant Pere i té l’origen a inicis del segle XI, amb diferents ampliacions i reformes efectuades en les centúries posteriors. Les actuacions han permès la investigació històrica això com la restauració de les restes del castell i la seva adequació per a visites públiques.

Aquesta darrera actuació ha suposat un import de 66.663 euros i s’ha dut a terme amb el finançament de la Diputació de Barcelona a través del Programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals, en la línia de suport a edificis singulars i elements patrimonials.

FER UN COMENTARI

*