Inici Societat Crida a recopilar informació per investigar l’esclafit d’Igualada

Crida a recopilar informació per investigar l’esclafit d’Igualada

COMPARTIR

L’Observatori de Pujalt i el punt d’observació de La Llacuna de la Xarxa d’Observació del Servei Meteorològic de Catalunya estan recopilant dades i informació sobre l’esclafit que va tenir lloc el passat dimecres poc després de les 4 de la tarda. Estan elaborant un mapa per saber quin va ser el comportament del fenomen, que es va reduir a Igualada i part de l’entorn.

Per fer-ho fan una crida a enviar imatges d’elements caiguts indicant la ubicació i també indicant la direcció en la que s’ha produit.

Les imatges i la informació es pot fer arribar a observatoripujalt@gmail.com i/o meteollac@gmail.com

El director de l’Observatori de Pujalt, Albert Borràs, posa un exemple domèstic per entendre que és un esclafit: «cal imaginar-se un got amb aigua i de cop el got el llencem endavant cap al terra i desapareix el got. L’aigua al tocar el terra surt disparada cap a diferents costats la majoria sortint cap enfora d’un punt d’impacte inicial. Ara heu de pensar que l’aigua és l’aire».

3 COMENTARIS

  1. Carla, de quin personal parles?
    L’Enric Barrufet, l’Abel Galisteo i un servidor Albert Borràs estem fent una tasca totalment altruista perque ens agrada la meteorologia. No rebem pas compensació econòmica, zero, per fer això. Aquest fenomen que va succeeir a Igualada dimecres a la tarda, just a les 16:15h, el possible esclafit (cop de vent) no la pluja, ni la calamarsa, ni la tempesta. Aquest fenomen, l’eclafit, és molt estrany d’observar, i per estudiar-lo cal observar-lo. Entre els 3, l’Enric, l’Abel i un servirdor vam estar dimecres observant-lo, analitzant-lo, vivint-lo i avisant al personal. Nosaltres sols tenim 3 ulls, però a la ciutat d’Igualada i viuen moltes persones amb molts ulls i moltes càmeres. El registre d’aquests desperfectes serà MOLT important per tal d’analitzar el que va passar a Igualada i per tal de conèixer millor com es comporta aquest tipus de fenomen a Catalunya. Tenim dades també del Radar de la Panadella, però, són dades, el més important aquí són els efectes visuals sobre el territori.
    Vivim en una societat molt tecnològica, però, no perdem de vista que som encara persones i que observant el nostre entorn podrem aprendre i molt. No deixem mai d’observar el nostre entorn.

FER UN COMENTARI

*