Inici Societat El creixement d’Igualada centrarà el proper Dimarts de Diàlegs, amb Jordi Hereu...

El creixement d’Igualada centrarà el proper Dimarts de Diàlegs, amb Jordi Hereu com a ponent

COMPARTIR

L’espai de debat i reflexió DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la sessió d’aquest mes de maig amb el títol: “Quants habitants ha de tenir Igualada?”. Serà aquest dimarts, 15 de maig, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí.

Per primer cop a la història, més de la meitat de persones del planeta ja viu en ciutats. El món urbà és el present i serà el futur. DdD vol analitzar quin ha de ser el paper de ciutats mitjanes com Igualada davant aquesta tendència. Es vol saber si Igualada vol i pot créixer en nombre d’habitants i com això definiria un nou model de ciutat. DdD també vol conèixer com una ciutat planifica el seu model, quins projectes que hi van lligats i quins condicionants ha de tenir en compte a l’hora d’afrontar-ho.

La introducció de l’acte anirà a càrrec de l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Hereu explicarà com es planifica una ciutat i quins elements té un Ajuntament per fer-ho. De fet, l’exalcalde barceloní en aquests moments presideix la consultora IdenCity especialitzada en la planificació de ciutats a tot el món.

Després s’acotarà el debat a escala local amb diferents convidats a la “Fila 0” perquè donin la seva opoinió en clau igualadina. En aquest sentit, s’ha convidat Josep M. Torras i Ribé (historiador), Alfons Recio (geògraf), Jordi Marcè (agent immobiliari), Pep Valls (consultor en màrqueting estratègic) i Albert Tulleuda (gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa i exdirector del Museu de la Pell d’Igualada). El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental, ja sigui aportant reflexions o preguntes.

Quart aniversari

Amb la sessió del proper dimarts 15 de maig, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu, DdD celebrarà quatre anys d’activitat. Per això oferirà una copa de còctel a tothom al final de la sessió per commemorar-ho. Ja estava previst fer-ho a la sessió anterior però el vestíbul de l’Ateneu estava ocupat. Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que ha rebut el Premi Ateneus 2016 en l’àmbit de la comunicació. DdD entén i promou el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. Es fa un dimarts al mes i sempre es posa a debat un tema relacionat amb Igualada. De moment, en aquests quatre anys s’han convocat un total de 35 sessions. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat, on es poden veure resums de totes les sessions.

FER UN COMENTARI

*