Inici Societat El coronavirus creix a la Conca d’Òdena amb més de 200 nous...

El coronavirus creix a la Conca d’Òdena amb més de 200 nous casos en una setmana

COMPARTIR

Com al conjunt del país, la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 està fent incrementar el nombre de casos a la comarca de l’Anoia.

Mirant el conjunt de la comarca, augmenten els casos i el risc de rebrot, però de forma més moderada a com es produeix als municipis més poblats. En total, a l’Anoia en la darrera setmana s’han detectat 284 positius i el risc de rebrot se situa en 577, uns 150 punts més que la setmana anterior. La taxa de reproducció, per contra, és d’1,43, sensiblement menor a la de la setmana anterior.

A la Conca d’Òdena els casos s’han disparat i només en una setmana s’han registrat 200 nous positius.  Els nous casos creixen de forma exponencial a Vilanova del Camí on s’han registrat 53 positius en els darrers set dies. En aquest municipi l’índex de risc de rebrot ha passat de 537,52 punts registrats el 19 d’octubre als 1.085,58 punts aquest dilluns. La taxa de reproducció, és a dir, a quantes persones pot contagiar cada positiu, també creix i es sitúa en 1,93.

Fora de la Conca d’Òdena, el risc de rebrot més elevat el té la Torre de Claramunt, amb 1.511,65 després de 22 nous positius en les darreres dues setmanes. A la Torre la taxa de reproducció és superior a 3.

Després de la Torre i Vilanova del Camí, Òdena ha registrat l’índex més elevat de rebrot amb 923 punts. En la darrera setmana s’han donat 14 positius i la velocitat de contagi és de 1,87.

A Piera la taxa de rebrot se situa en 735, després de detecta-s’hi 91 nous positius en les darreres dues setmanes. La taxa de reproducció és d’1,27.

El 9% de les proves positives amb 34 anys com a mitjana d’edat

A Igualada l’índex de risc també es multiplica i passa de 285 a 635 punts. El nombre de positius de Covid-19 és de 110 en només set dies i la velocitat de contagi es situa en 1,49. Segons les dades del Departament de Salut, més del 9% de les proves PCR fetes a Igualada han donat positiu, amb pacients de 34 anys de mitjana, una edat que ha baixat en picat respecte l’inici de la pandèmia.

Un risc de rebrot similar al de Santa Margarida de Montbui, on l’índex de risc és de 627, el nombre de positius en la darrera setmana és de 27 i la velocitat de contagi d’1,65.

Els pacients ingressats per Covid-19 a l’Hospital Universitari d’Igualada també augmenten i a hores d’ara són 33, amb 6 persones a l’UCI.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*