Inici Destacats La Coral de Santa Maria celebra diumenge els seus 80 anys

La Coral de Santa Maria celebra diumenge els seus 80 anys

COMPARTIR

La Coral de Santa Maria prepara per al proper diumenge 17 de novembre, una festa per a commemorar el 80è aniversari fundacional.

Fou el maig de 1939 quan un grup de noies, dirigides per la professora Maria del Rio formaren un Cor per solemnitzar les funcions religioses de la parròquia de Santa Maria i col·laborar alhora amb la resta d’esglésies i parròquies de la ciutat. Encoratjades pel rector de Santa Maria Mn. Amadeu Amenós Roca portaren a terme una tasca excel·lent en la promoció del culte, fent del cant religiós un servei.

Més endavant el cor va anar dotant-se d’altres gèneres musicals, —especialment la cançó catalana i obres dels grans mestres— essent convidades a donar concerts a diferents localitats del nostre país, i més enllà encara (Estat espanyol, França, Portugal i Itàlia).

Amb una fidelitat inestroncable, el Cor ha anat continuant la seva labor durant aquests setze lustres, evolucionant en el temps. Així fa quinze anys es va convertir en un grup mixt, sota la direcció de Coni Torrents, la qual fa vint-i-sis anys que està al davant de la Coral, prenent el relleu de la fundadora Maria del Rio.

Per al diumenge 17 de novembre està previst un dinar de germanor a l’Hotel Bayona de la Panadella, obert a familiars i amics. En el transcurs d’aquest acte, es lliuraran una sèrie de obsequis, records i reconeixements, entre els quals els títol de “Cantaire de mèrit” a vuit cantaires: Pepita Abril Pérez, Dolors Buchaca Pujol, Maria Montraveta Oliveres, Pilar Palau Noguera, Gemma Serarols Vilella, Núria Soteras Ramon, Milagros Sucarrats Puyalto i Rosa Valero Pérez. També hi haurà una mostra d’agraïment als pianistes Maite Torrents Gubianes i Isidre Solé Solernou.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*