Inici Destacats La Coral Noves Veus de Capellades participarà en un concert benèfic per...

La Coral Noves Veus de Capellades participarà en un concert benèfic per ajudar la malmesa ciutat italiana de San Ginesio

COMPARTIR

Capellades acollirà avui, dissabte 15 de juliol, un encontre entre la Coral Noves Veus de Capellades, d’Essència de Gospel de Vilafranca i la Piccolo Coro di Selifa, d’Itàlia. Els vilafranquins i els italians ja es van trobar fa un any a San Ginestio, Itàlia, i aquest any es retroben amb l’esperit de fer un concert solidari i benèfic per ajudar al municipi italià a recuperar-se dels terratrèmols.

A causa dels terratrèmols i les seves rèpliques, San Ginesio ja no existeix i és ciutat buida. El centre històric està evacuat, els negocis tancats, carrers i edificis destrossats i les cases deshabitades. La major part de famílies tenen la casa molt malmesa on no poden viure i viuen en altres ciutats amb familiars, persones que viuen en centres de acollida.

La iniciativa sorgeix perquè les corals de San Ginesio i la de les Noves Veus de Capellades es van conèixer al 1997 i “ el lligam cultural, musical i artístic des de el primer moment va ser molt important”. A l’agost del mateix any ens van visitar a Capellades la Coral Bonagiunta de San Ginesio. Al setembre de 1998, es va realitzar un nou intercanvi a Llorenç del Penedès, amb les “Voci Bianche” de San Ginesio i la Coral Infantil Rossinyols de Llorenç del Penedès. Des de llavors, s’han trobat en nou ocasions.

La iniciativa de la Coral Noves Veus de Capellades “és treballar en aquesta fase d’emergència total, buscant donacions econòmiques individuals i col·lectives de totes les persones, entitats, ajuntaments que durant aquests anys ha participat en activitats relacionades amb San Ginesio”.

FER UN COMENTARI

*