Inici Destacats La Coral La Lira de la Pobla de Claramunt celebra el seu...

La Coral La Lira de la Pobla de Claramunt celebra el seu centenari

COMPARTIR

La Coral La Lira de La Pobla de Claramunt celebra enguany el seu centenari amb un seguit d’actes repartits al llarg de tot el 2018.

D’entrada, aquest dimarts 1 de maig oferiran un concert al Castell de Claramunt dins les activitats de l’Aplec del Castell. El concert el faran amb la Coral Terpsícore de Sant Quintí per rememorar l’Aplec Excursionista de Catalunya del maig de 1923 al mateix castell en el qual va cantar la Coral la Lira. El programa es clourà amb l’estrena del cant “CENT”, composat expressament pel poblatà Fredi Marí Caus que cantaran conjuntament les dues corals, dirigides per Marta Carceller.

Com a segona activitat, del 6 al 19 de maig a la sala municipal d’exposicions de la Pobla de Claramunt hi haurà una exposició que repassarà aquest segle de trajectòria sota el títol “La Lira 100 anys”. La mostra s’inaugurarà el diumenge 6 de maig al migdia i inclourà un breu apartat dedicat a la figura d’Anselm Clavé, inspirador i artífex de la sacsejada cultural que els seus cors van representar per tot el país a la que es van adherir els primers i esforçats cantaires poblatans.

A l’exposició es podrà veure també l’evolució de la Coral des d’aquells primers temps de La Lira Poblense a principis de segle passat fins avui dia, amb documentació tant fotogràfica com escrita.

Des de l’entitat volen que aquests actes siguin un homenatge a tots i cadascun dels poblatans que en un moment o altre de la seva vida han passat per la Lira deixant-hi el seu granet de sorra, i també un testimoni del recolzament que La Pobla ha donat en tot moment a la seva coral.

En el marc del centenari, fins a finals d’any es faran concerts a barris de la Pobla a l’estiu, una Cantata al novembre i altres concerts que s’anunciaran oportunament.

Els actes compten amb el suport de l’Ajuntament de la Pobla i la Diputació de Barcelona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*