Inici Societat Copons prepara la seva primera mostra hortícola

Copons prepara la seva primera mostra hortícola

COMPARTIR

El proper 29 d’agost es celebrarà la primera edició de la Mostra Hortícola de Copons, una mostra que arriba per divulgar, promoure i posar en valor l’excepcionalitat dels horts de Copons. Durant tot un matí es realitzaran tot un seguit d’activitats, visites, xerrades, tastos i activitats infantils per donar a conèixer un dels secrets del municipi.

A les 9:30h del matí començaran les activitats amb una visita guiada pels horts, on es mostrarà la singularitat d’aquest espai, organitzat per bancals delimitats per murs de pedra seca i un complex sistema de reg. També es posarà en valor la varietat de tomàquet singular que s’hi cultiva, el tomàquet de Copons, amb una xerrada específica sobre les seves propietats que tindrà lloc a les 11h del matí.

Paral·lelament es celebrarà una activitat familiar, d’11h a 13h i durant aquestes dues hores s’aniran fent grups per aprendre a treure les llavors del tomàquet per fer planter. A més, durant tot el matí el Celler Anna Rosell oferirà un tast de vins a la placeta davant de l’ajuntament, juntament amb una mostra de productes dels horts, acció contemplada per dinamitzar i donar visibilitat al comerç local del municipi.

A partir del migdia es realitzarà un Show Cooking i tast de productes dels horts per assaborir els productes de proximitat i cultivats de manera sostenible.

Totes les activitats tindran lloc a la placeta de davant de l’Ajuntament, situada al C/Àngel Guimerà, excepte la visita guiada que tindrà lloc als horts. Les inscripcions per les visites guiades gratuïtes s’han de realitzar trucant a l’Ajuntament – 93 809 00 00.

La intenció d’aquesta primera mostra es promoure els horts de Copons i els seus valors i història, establint unes visites periòdiques que donin a conèixer les particularitats dels horts als habitants del municipi i de la comarca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*