Inici Societat Controls estrictes als accessos de la Conca d’Òdena en el primer dia...

Controls estrictes als accessos de la Conca d’Òdena en el primer dia de confinament

COMPARTIR

Els Mossos d’Esquadra realitzen controls estrictes als accessos d’Igualada el primer dia de confinament pel coronavirus. Només poden accedir als municipis afectats, Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, i Vilanova del Camí, personal d’emergència i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat. Això provoca cues a les entrades, ja que la policia atura, un per un, tots els vehicles i identifiquen els que accedeixen. Aquest matí encara hi ha alguns vehicles que intenten sortir, però a la majoria no se’ls permet i se’ls obliga a retrocedir. El confinament ha començat aquesta mitjanit com a mesura extraordinària degut a la situació que es viu a Igualada i els seus entorns, on ja hi ha 58 casos confirmats i tres morts.

La mesura de confinament a quatre municipis de l’Anoia afecta prop de 70.000 persones. Des de mitjanit, els veïns d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, no poden sortir de la zona. A les entrades dels municipis, els Mossos d’Esquadra realitzen controls estrictes a tots els vehicles i els aturen un per un, als que volen entrar i també als que volen sortir.

La Gemma és fornera de Jorba i és una de les persones que ha pogut entrar després d’identificar-se i demostrar que volia accedir a Igualada per portar pa a les botigues. També en Dídac ha pogut accedir, però només fins al primer polígon d’Igualada. És taxista i portava una veïna de la capital de l’Anoia a casa, però la policia només l’ha deixat entrar fins al polígon i allà ha hagut de deixar la dona, que ha hagut d’anar caminant fins a casa seva. Després, el taxista ha pogut sortir. “Jo no em vull quedar aquí dues setmanes”, ha explicat.

D’altres, sense assabentar-se del confinament, han provat d’entrar a Igualada per anar a comprar, però la policia no els ha deixat i els ha fet fer marxa enrere.

“La gent a dins està preocupada. La cosa està fotuda”

L’Ivan ha sortit d’Igualada després de portar material mèdic a l’hospital, l’epicentre del focus. En declaracions a l’ACN, ha assegurat que dins d’Igualada “la cosa està fotuda”. “La gent està preocupada, dins de l’hospital tothom porta mascareta i la gent pateix”, ha lamentat.

Els controls han provocat cues a les entrades i sortides dels municipis confinats.

Estefania Escolà / ACN

FER UN COMENTARI

*