Inici Destacats El contracte de l’enllumenat públic enfronta govern i oposició a la Pobla...

El contracte de l’enllumenat públic enfronta govern i oposició a la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

El grup municipal Participa #volemunapoblamillor ha denunciat que des de fa un any, l’ajuntament de La Pobla de Claramunt no té contracte administratiu del servei d’enllumenat públic i semafòric .

A finals de l’any 2016 l’equip de govern va demanar una pròrroga a l’empresa Soler Global Service S.L., ja que el servei caducava el 20 de juny de 2017. Des del grup municipal Participa van assenyalen que van conèixer que el contracte administratiu del servei de manteniment de l’enllumenat públic era per un termini de quatre anys no prorrogable.

En el ple de gener del 2017, el grup que lidera l’oposició del municipi va  informar a l’equip de govern que aquest contracte no era prorrogable i lamenten que, després d’un any no existeix encara el decret d’anul·lació de la pròrroga ni cap acte administratiu que evidenciï una licitació per a un nou contracte.

El grup vol denunciar el que considera «fets irregulars», que consisteixen en «factures mensuals i pressupostos per donar cabuda a la pròrroga del contracte» amb l’empresa Soler Global Service S.L.

El govern assegura que ‘no amaguem res’

Des de l’equip de govern reconeixen que el contracte administratiu signat entre l’empresa i l’Ajuntament el 20 de juny de 2013 especifica que el contracte tindrà una «durada de 4 anys, no prorrogable», però assenyalen que el plec de clàusules aprovat l’octubre de 2012 recull que «en cas d’extinció del contracte, el contractista s’obliga a continuar la prestació del servei fins a la nova adjudicació».

El govern exposa que, a petició de l’empresa, el 2 de novembre de 2016 es va fer un Decret d’Alcaldia en què s’aprovava «un contracte de transició del servei de manteniment d’enllumenat públic essencial amb les mateixes condicions indicades en el contracte promogut entre l’Ajuntament i l’empresa (…) fins a la redacció d’un nou plec de clàusules per al mateix servei». El govern reivindica, però, que aquest document no era necessari donada la obligada prestació del servei per part del concessionari fins una nova adjudicació.

A través d’un comunicat, el govern anuncia que des dels Serveis Tècnics Municipals ja s’està treballant en la redacció d’un nou plec de clàusules per fer la nova adjudicació del servei de manteniment de l’enllumenat públic. El mateix comunicat conclou que «des de l’equip de govern no amaguem res i actuem amb la màxima transparència, com dicta la llei» i remarquen que «la nostra obligació és donar serveis al poble i així ho fem i ho continuarem fent».

FER UN COMENTARI

*