Inici Destacats Continua la bona ratxa de l’Igualada HC després de derrotar al Girona

Continua la bona ratxa de l’Igualada HC després de derrotar al Girona

L’Igualada Calaf Grup va sumar la quarta victòria consecutiva i sumant 15 punts en l’últim mes, es situa vuitè a la taula, trencant la barrera dels 30 punts, ja que en suma 32. Ahir, a Les Comes, bon partit dels homes de Ferran López, que van saber remuntar un partit que se’ls havia posat en contra al minut 2. L’ordre en defensa i l’efectivitat ofensiva van ser altre cop protagonistes, i només Jaume Llaverola, que es va lluir contra el seu ex equip, va evitar que el resultat final fos més gran.

En uns primers instants de tanteig i sense gaire espectacle, Raul Pelicano (un altre ex igualadí) va trencar el ritme del partit al minut 2 amb un xut potentíssim on no van poder-hi fer res ni la defensa arlequinada ni el seu capità, Elagi Deitg. L’Igualada, que encara tenia 48 minuts per endavant, no va abaixar els braços. Només dos minuts més tard, una magnífica triangulació entre Roger Bars i Emanuel García va permetre que l’argentí es quedés sol davant de Llaverola i marqués l’empat a un.

Amb l’empat a un es va veure un partit més dinàmics que els anteriors, les anades i vingudes dels dos equips eren força constants, però la defensa igualadina sempre es va mostrar preparada per aturar els intents gironins. L’Igualada dominava el partit, sent el que portava més perill dels dos conjunts i no va tardar gaire estona a materialitzar-ho. Al minut 8 de partit, Emanuel García tornava a aparèixer i una rematada seva posava el 2 a 1. Sis minuts després del primer gol en contra l’Igualada s’havia sobreposat i ja guanyava el partit. Tot i que el Girona hi va creure, ja no va poder tornar a posar-se per davant.

Tot i que a la primera part ja no es van veure més gols, el públic de Les Comes va poder gaudir d’un gran Igualada, que creava jugades constants i buscava encarar porteria per aconseguir un resultat més còmode. Un Girona que només perdia per la mínima també buscava la seva oportunitat, i no només va ser Jaume Llaverola qui es va lluir, ja que Elagi Deitg també va refusar de la seva porteria un parell de pilotes perilloses. Un pal de Bargalló a falta de pocs segons del minut 25 va evitar que el marcador fos més ampli.

Els jugadors enfilaven el túnel de vestuaris després d’una bona primera part que segurament havia estat la més ofensiva dels última quatre partits, però on també s’havien mantingut fidels a la disciplina defensiva que tants bons resultats ha donat.

La segona part va ser testimoni del tercer gol i definitiu gol de l’Igualada. Al minut 6, el públic de Les Comes va reclamar una targeta blava per una falta sobre Sergi Pla que el deixava estès a terra. La parella arbitral no va assenyalar la falta i això va implicar que el vigatà es quedés completament sol, a esquenes de la defensa gironina. L’Igualada va recuperar la pilota en defensa i van cedir-li la bola a Pla, que en solitari i amb un bon moviment de canell va signar el 3 a 1 i el seu dissetè gol aquesta temporada.

El Girona no va deixar de creure en endur-se alguna cosa positiva de Les Comes, i els jugadors arlequinats van haver de treballar de valent per defensar el resultat, que era del tot meritori. Elagi Deitg va tornar a aparèixer per treure tres pilotes perilloses del Girona. A l’altra punta de la pista, Jaume Llaverola també va treure un parell de pilotes que ben bé podrien haver estat el quart gol de l’Igualada. En alguns trams del partit, els visitants van provar-ho amb xuts exteriors i jugades frenètiques, però no van poder superar la teranyina defensiva que l’Igualada ha instaurat a la seva àrea des de ja fa unes jornades. Sergi Pla va buscar el doblet i al minut 40 va tenir la més clara de la segona part, que el porter rival va desfer.

La distància es podria haver ampliat al minut 46, quan el Girona va cometre la seva desena falta. El vigatà va ser de nou l’encarregat de llençar-la. Tot i que l’execució va ser bona i va enganyar a Llaverola, la pilota va tocar a la part interior del pal i el porter nascut a Igualada va tenir temps de rebutjar-la. L’Igualada va acabar el partit amb vuit faltes i no va haver de patir cap jugada a pilota aturada. Durant els últims minuts, l’Igualada va mantenir possessions llargues de pilota per evitar ensurts i finalment, el minut 50, certificava una nova i merescuda victòria dels arlequinats.

En declaracions post partit, Ferran López va voler fer incís en l’evolució del seu equip: “Hem madurat a passos de gegant i a marxes forçades. El primer gol, si ens el fan fa tres mesos, ens hauria fet molt de mal.” El tècnic considera que els bons resultats i la posició actual a la classificació “és fruit del treball” i que tot i el desgast per la dificultat de la temporada, “som esportistes, tenim ganes de competir i sempre tenim ganes que arribi el cap de setmana”.

El pròxim compromís de l’Igualada ja serà fora de casa. El proper cap de setmana viatjarà a Madrid per enfrontar-se a l’Alcobendas.

FITXA TÈCNICA

IGUALADA HC: Elagi Deitg, Roger Bars, Met Molas, Sergi Pla (1) i Emanuel Garcia (2) – equip inicial – Francesc Bargalló (1), Tety Vives (1).
GIRONA CH: Jaume Llaverola, Marc Povedano, Marc Gómez, Raul Pelicano (1), Borja Ramon – equip inicial – Josep Hernández, Manel Garcia i David Carles.