Inici Destacats ‘Contes 1.0’ de Teatre a la Fuga, premi del públic al millor...

‘Contes 1.0’ de Teatre a la Fuga, premi del públic al millor espectacle de La Mostra d’Igualada

COMPARTIR

La companyia de Banyoles Teatre a la Fuga ha guanyat el Premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2017 pel muntatge ‘Contes 1.0’. Es tracta del primer espectacle que realitza la companyia, que neix de la productora Punt Produccions Teatrals. ‘Contes 1.0’ és una creació pròpia que tracta sobre l’evolució dels contes tradicionals i barreja la realitat amb la ficció i la fantasia. El guardó, concedit per La Fundació Catalunya – La Pedrera, està dotat amb 1.200 euros. El premi ha comptat amb l’emissió de 1.055 vots dels espectadors, un fet que han agraït especialment els actors de la companyia en recollir el guardó, perquè els votants ha sigut el mateix públic i no un jurat. Aquest és l’onzè any que es reparteix aquest premi.

«Per nosaltres aquest és un doble premi. D’una banda, perquè el nostre primer espectacle familiar hagi pogut estar dins de la programació de la Mostra i, de l’altra, que et reconeguin el treball amb el premi del públic». Així s’ha expressat Genís Casals, un dels actors del muntatge ‘Contes 1.0’, de Teatre a la Fuga, que aquest dimecres ha recollit el Premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2017. Casals, juntament amb l’altra actriu del muntatge, Tere Solà, han explicat que, tot i que tenen una dilatada trajectòria en el teatre per adults, aquesta és la seva primera incursió que fan en el teatre familiar i, per això, han volgut agrair especialment que La Mostra confiés en ells tot just quan l’espectacle «encara estava a les beceroles».

‘Contes 1.0’ se centra en dos personatges: un adolescent rebel que, per atzar, trobarà uns objectes que parlen, i un personatge misteriós –la súper heroïna Meravella-, que vull en un espai abandonat acompanyada d’objectes vells i antiquats. Tots ells hauran de salvar el món dels contes. El director artístic de La Mostra, Pep Farrés, ha expressat que el muntatge «evoca la manera de retornar als contes tradicionals com a refugi». Segons ell, «de vegades volem crear noves temàtiques que ens semblen innovadores i ens oblidem que als contes hi és tot i, per tant, rellegir els contes pot ser una bona manera de fer teatre contemporani».

La proposta de la companyia de Banyoles es va estrenar a La Mostra i es va incloure dins de l’itinerari ‘Per als no tan petits’ (de 6 a 12 anys). L’actriu olotina Anna Roca, amb més de 20 anys de professió amb la Companyia de teatre Anna Roca, signa la direcció i dramatúrgia de la peça i és la seva primera incursió en l’escriptura teatral.

El Premi al millor espectacle de La Mostra ha comptat enguany amb l’emissió de 1.055 vots. El públic va poder escollir les seves obres preferides a través d’unes butlletes que incloïen tots els espectacles programats a la fira, tant a sala com a l’aire lliure.

Aquest és l’onzè any que la Fundació Catalunya – La Pedrera atorga el guardó. Les companyies premiades en les edicions anteriors han estat Les Bianchis amb ‘Les Supertietes (2016); Guillem Albà & The All In Orchestra amb el show ‘Marabunta’ (2015); Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia ‘La gran ilusión’ (2014); Teatre Mòbil amb ‘Sense Solta’ (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de ‘La asombrosa historia de Mr. Snow’ (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown ‘Les Trifulgues dels Germans Garapinyada’ (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ ‘Merci Bien’ (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical ‘En Joan sense por’ (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown ‘Inventari’ (2008) i el Mag Lari amb ‘Secrets’ (2007).

La 28a edició de La Mostra d’Igualada es va celebrar entre el 30 de març i el 2 d’abril i va comptar amb 51 companyies, 101 representacions, 33.000 espectadors i 730 professionals acreditats. La següent edició del festival tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*