Inici Destacats Es constitueix el clúster català de la pell, amb seu a Igualada

Es constitueix el clúster català de la pell, amb seu a Igualada

COMPARTIR

Amb l’objectiu d’impulsar el sector de la pell a Catalunya, més de 40 agents i empreses d’arreu del país s’han agrupat per constituir Leather Cluster Barcelona.

Leather Cluster Barcelona, neix per a representar els interessos del sector de la pell català i té com a objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya, per augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l’eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt.

El nou clúster de la pell català té la seva capital a Igualada, bressol i punt de referència de la pell únic al món. Igualada ha jugat des de sempre un paper clau en el desenvolupament de la indústria adobera a Catalunya, a Espanya i a Europa, formant part de les directives de les associacions nacionals i internacionals.

La capital de l’Anoia, gràcies a l’impuls del projecte Igualada Capital Europea de la Pell de Qualitat, liderat per l’Ajuntament, ha sabut crear un ecosistema de cooperació empresarial, educativa, científica i mediambiental, al voltant de la indústria de la pell que ha atret empreses adoberes catalanes i altres representants de la cadena de valor de la indústria per formar Leather Cluster Barcelona.

La creació de Càtedra A3 in Leather Innovation, la posada en marxa del nou Campus Universitari i la construcció de l’Adoberia Bella, han donat un valor afegit decisiu a les empreses adoberes que han estat més competitives augmentant la seva capacitat d’atraure clients de tot el món.

A l’impuls de l’Ajuntament d’Igualada per un dels sectors industrials més representatius de la ciutat, han sumat esforços el Gremi de Blanquers i la Unió d’Adobers de Catalunya (UDAC) que han incorporat al clúster les empreses adoberes,de l’indústria química i de la sostenibilitat, així com altres associacions empresarials de tot Catalunya per crear Leather Cluster Barcelona.

Els associats de Leather Cluster Barcelona tenen una facturació agregada de més de 300 milions d’euros, donen feina a més de 1.200 treballadors i exporten més d’un 80% de la producció.

Sota la direcció de Jordi Vidal, el clúster té la intenció d’incorporar nous associats i és obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector de la pell: des del món de la ramaderia fins al de la manufactura, disseny i moda.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*