Inici Societat El Consorci Sociosanitari d’Igualada duu a terme teràpies amb gossos per la...

El Consorci Sociosanitari d’Igualada duu a terme teràpies amb gossos per la gent gran

COMPARTIR

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) va iniciar un nou projecte de teràpies amb gossos per a persones grans a la Residència i centre de dia Pare Vilaseca, al Centre de Dia Montserrat, al Centre de dia Mar i Cel i a l’Hospital de Dia Sant Jordi.

El projecte es realitza amb Dogs in Blue, una ONG encapçalada per Núria Alonso i Anna Valsells i dedicada a educar i ensinistrar gossos d’assistència, oficialment reconeguts per a donar servei i assistir a persones amb  discapacitat física o cognitiva  o determinades malalties.

És àmpliament reconeguda la funció terapèutica que tenen els animals de companyia, i especialment els gossos, amb les persones d’edat avançada que viuen en residències o que tenen algun tipus de diversitat funcional o malaltia. En molts estudis s’ha vist l’impacte beneficiós que tenen els gossos en les persones grans a traves de teràpies o activitats assistides, allunyant els sentiments de soledat i depressió, millorant la comunicació, reduint la pressió arterial i afavorint un estat de relaxació. Cada cop hi ha més consciència social dels avantatges que pot aportar un gos a qualsevol persona amb o sense discapacitat i cada cop les empreses i institucions inverteixen més en projectes socials d’aquest tipus.

L’objectiu del projecte és millorar la salut i el benestar de les persones grans ateses al CSSI mitjançant la creació del vincle gos-persona. Gràcies a aquestes teràpies es pot millorar l’estat físic, emocional i mental dels usuaris.

La teràpia també pot fer anar a millor la seva autoestima, confiança i  seguretat. Els beneficis són múltiples i diversos, perquè també es pot veure augmentada l’expressió dels sentiments i  crear una atmosfera plàcida cap als professionals del centre per poder treballar aspectes propis del seu tractament. Afavorir l’aprenantage, enfortir les habilitats motrius i mantenir les habilitats intel·lectuals.

FER UN COMENTARI

*