Inici Política El Consorci per a la Promoció de l’Alta Anoia ja ha escollit...

El Consorci per a la Promoció de l’Alta Anoia ja ha escollit nova junta

COMPARTIR

El Consorci per a la Promoció de l’Alta Anoia ha constituït la seva nova presidència després de la dimissió del seu ex president i alcalde de Calaf, Jordi Badia, el passat mes de maig, que també va comportar la sortida del poble calafí de l’entitat. El Consorci ha escollit a Mireia Duran, regidora de Veciana, nova presidenta de l’ens local per unanimitat.

Les vicepresidències seran ocupades per Pere Masana, regidor de Pujalt, i Ramon Bosch. El càrrec de tresorer recau a Gerard Batista, regidor a Castellfollit de Riubregós; i són vocals de la nova junta, Maite Esquius, regidora de Rubió i Terència Torra, regidora de Sant Pere Sallavinera). En el seu primer discurs com a presidenta, Duran ha destacat que assumeix el càrrec amb la voluntat de “treballar i potenciar el desenvolupament econòmic, social, turístic i cultural del territori i de ser al costat dels nostres municipis consorciats”.

Amb el canvi de junta es recuperarà la potenciació del foment de l’ocupació, la creació i consolidació de l’oferta turística i la dinamització de la producció agroalimentària de qualitat. També es mantindran i s’amplificaran diferents programes d’ajuts als municipis consorciats i l’impuls en aconseguir que els pobles vagin plegats en la promoció i desenvolupament del territori.

Actualment el Consorci per a la Promoció de l’Alta Anoia el formen, després de la sortida de Calaf, 10 pobles situats a la zona nord de la comarca de l’Anoia, l’Associació pel Desenvolupament de l’Alta Anoia que reuneix a empreses i particulars de l’àmbit de serveis i turisme, així Unió de pagesos.

Jordi Badia va proposar tancar el Consorci abans de la seva dimisió

El passat mes de maig, Jordi Badia va dimitir com a President de l’ens comarcal després de que no s’aprovés la seva proposta de tancar-lo. Segons l’alcalde de Calaf, “el Consorci no és viable econòmicament. No té capacitat de generar ingressos més enllà de les subvencions i tampoc pot cobrar taxes o impostos”. A més, xifrava en 260.000 euros el deute de l’entitat comarcal. Més enllà de temes econòmics, també considerava que “és excessiu disposar en un territori de dos ens supramunicipals. Amb un n’hi ha suficient”, referint-se a la Mancomunitat de l’Alta Segarra.

Només dues setmanes més tard, l’Ajuntament de Calaf va aprovar deixar l’entitat, que es va aprovar amb el vot de qualitat del mateix alcalde, Jordi Badia. CiU i Grup d’Inependents per Calaf van votar-hi en contra. Dins de tot el debat, l’expresident del Consorci, Joan Caballol, va dir que les declaracions de Badia “són excuses per justificar la seva incapacitat”. Considera que l’alcalde de Calaf “utilitza dades que no són certes” i que amb la seva presidència (2013-2015), anterior a la de Badia, es es va ampliar l’objecte social del Consorci “i no duplica els serveis de la Mancomunitat de l’Alta Segarra”.

FER UN COMENTARI

*