Inici Destacats El Consorci per a la Formació Contínua preveu formar 2.600 anoiencs aquest...

El Consorci per a la Formació Contínua preveu formar 2.600 anoiencs aquest any

COMPARTIR

El Departament d’Empresa i Treball preveu que més de 2.600 persones treballadores de l’Anoia milloraran la seva formació gràcies als programes del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) aquest 2023. Aquest divendres s’han donat a conèixer dos programes adaptats al teixit productiu de la comarca -Conforcat i Projecta’t- per tal de donar resposta a les demandes de formació, assessorament i orientació de persones treballadores. Uns programes que se sumen a la resta d’oferta de formació contínua subvencionada pel CFCC que enguany preveu arribar a unes 210.000 persones en actiu a Catalunya. No suposen un cost econòmic per als participants.

Pel que fa a la tipologia de la formació contínua, aquesta pot ser formació transversal com ara idiomes, informàtica, seguretat i salut laboral, entre d’altes, però també formació sectorial, específiques d’una activitat concreta, així com formació dirigida a l’obtenció de certificats de professionalitat.

Els dos nous programes de l’Anoia s’han donat a conèixer en una jornada al Consell Comarcal de l’Anoia on s’ha comptat amb la participació del secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa i Bonet, i la directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectoret i Jordi, acompanyats de responsables d’empreses de la comarca i de la patronal PIMEC Catalunya Central.

El perfil dels participants el 2022

L’any passat, van ser unes 2.700 persones que van participar a l’Anoia en programes subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. El 62% eren dones i el 38% restant, homes. Pel que fa al seu perfil, la majoria -un 77,8%- eren persones ocupades mentre que un 22% no. Pel que fa als estudis, un 24% tenien títols universitaris, un 21% ESO, seguit d’un 18% amb FP de grau superior i un 15% amb estudis de grau mitjà. També hi havia un 11% amb estudis de batxillerat, un 5% sense titulació certificada i la mateixa proporció amb formació professional bàsica.

Per famílies professionals, en primer lloc hi havia administració i gestió (22%), seguit de serveis socioculturals i a la comunitat (14%), comerç i màrqueting (13%) i Informàtica i Comunicacions (13%). Cal assenyalar que hi ha famílies professionals força feminitzades. A tall d’exemple, química (92%); sanitat (87%); hostaleria i turisme (86%), serveis socioculturals i a la comunitat (84%); activitats físiques i esportives (79%); i administració i gestió (73%). Per contra, també n’hi ha de masculinitzades com és Instal·lació i manteniment (98%), electricitat i electrònica (97%), fabricació mecànica (89%), transport i manteniment de vehicles (89%), i edificació i obra civil (71%).

Les subvencions que el Departament, per mitjà del CCFC, atorga als centres de formació permeten a les persones treballadores en actiu formar-se sense que hagin de fer front a cap cost econòmic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*