Inici Núria Vinyals Alguns consells per passar el confinament amb infants a casa

Alguns consells per passar el confinament amb infants a casa

COMPARTIR

Núria Vinyals

Estem en els primers dies de confinament i ens en queden uns quants, possiblement més dels que ara pensem, així que si us pot servir, us escric algunes pràctiques que penso poden anar bé.

Primera i molt important, mantenir el bon humor i acollir aquest temps en família i amb un mateix com una oportunitat.

Veig important mantenir horaris, rutines i tasques per fer de més bon passar i aprofitable el temps confinats a casa.

Poseu-vos hora d’anar a dormir, llevar-se i àpats semblant als habituals sense necessitat d’anar massa d’hora al matí ni massa tard a la nit. Traieu-vos el pijama a mig matí i renteu-vos cada dia.

Amb les propostes de tots feu-vos una llista d’activitats boniques que podeu fer en família, estones lliures per cadascú, tasques de la llar que us faran sentir bé i les teniu endarrerides i algunes estones d’activitat lectiva. Cada dia al matí, agendeu-les en un horari flexible però compromès.

Alguns exemples que ens hem posat a casa:

-coses boniques per fer junts: jocs de taula, campionats de ping-pong, bàsquet, una pel·lícula al vespre, fer el vermut al sol, ronda d’acudits, rapejar, preparar una coca, moure’ns una mica al pati de casa (si no en teniu, al terrat o fer algun tutorial del youtube al menjador de casa), preparar el proper viatge…

-estones lliures per cadascú: els nois han escollit una estona de màquina (mòbil, play, ordinador… amb horari marcat), sortir al pati a jugar amb el gos, fer legos, esport i els grans llegim, escoltem música, feinegem, meditem, dormim, mirem alguna sèrie, escriurem cartes a familiars o amics, fer trucades i xerrar una estona…

-tasques de la llar: hem arreglat motos velles, tallar llenya, rentar els cotxes, ens proposem envernissar la cabanyeta, cuidar les flors, tenim l’encarregat de pensar un sopar divertit, endreçar aquells racons que ho necessiten, llençar papers vells. Ens fa sentir bé aportar el nostre granet de sorra a casa.

-i estones per activitat lectiva. Ens hem marcat dues hores diàries per repassar alguna àrea, inventar contes, crear cançons i tocar-les, investigar temes a través de preguntes curioses, mirar l’infoK, fer manualitats, conèixer artistes contemporanis i inspirar-nos amb ells per fer una obra, llegir mitja hora al dia llibres, còmics o revistes, fer el concurs del cavall fort…

La llista s’haurà d’anar ampliant a mesura que surtin noves idees o s’hagin executat les proposades. Vosaltres podeu fer-vos les vostres a mida.

A internet s’estan oferint sèries, revistes (quiosc.cat), diaris… en gratuït que és un bon moment per descobrir. A pinterest.com trobareu manualitats i exercicis variats, podeu consultar InfoK, Arakids, sapines infantil…

Tots tenim a casa prou jocs, material divers i idees per passar bones estones, només cal recordar-les i agendar-les diàriament en les quatre tipologies. Fet i fet, el dia passa ràpid i ens brinda una oportunitat immensa de gaudir-nos.

Quedem-nos a casa, cuidem-nos i regalem-nos, agraïts i receptius.

FER UN COMENTARI

*