Inici Destacats Els consells comarcals del Penedès, a favor de la capitalitat compartida

Els consells comarcals del Penedès, a favor de la capitalitat compartida

COMPARTIR

Els presidents dels quatres consells comarcals del Penedès –Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf- han elaborat un manifest per posicionar-se a favor de la capitalitat compartida de la vegueria, igual com ja van fer fa unes setmanes els alcaldes de les quatre capitals. Els signants defensen un model territorial de vegueria equilibrat, cohesionat, complementari i sostenible i asseguren que les capitals comarcals no s’entenen sense la comarca que els envolta, al mateix temps que les comarques no podem funcionar harmoniosament sense una capital que lideri el territori, però amb una filosofia que cerqui la complementarietat entre la capital i la resta de la comarca. En aquest sentit consideren que potenciant un model de vegueria Penedès policèntric, on les quatre capitals se situïn en un mateix pla d’igualtat i equitat, es respecta i posa en valor la realitat i característiques territorials de cadascuna de les quatre comarques.

Els signants del document són Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l’Anoia; Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès.

En el document els presidents comarcals asseguren que volen defugir dels models clàssics de territori i aposten per propostes que vagin més enllà dels esquemes tradicionals. Creiem que el futur de la vegueria del Penedès passa per combinar la dimensió de local i comarcal, trobar un model d’igualtat, d’equilibri i de complementarietat, no només de les quatre capitals sinó que també de les quatre comarques, han constatat.

ACN

FER UN COMENTARI

*