Inici Destacats La consellera Àngels Chacón assegura que la Generalitat treballa per reactivar l’economia...

La consellera Àngels Chacón assegura que la Generalitat treballa per reactivar l’economia de l’Anoia

COMPARTIR

El present i futur de les empreses catalanes i anoienques davant la situació econòmica i empresarial generada per la COVID-19 va centrar un nou webinar de la UEA de la mà de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón.

La consellera va assegurar que des de la Generalitat de Catalunya no paren de treballar per aconseguir que noves indústries es vulguin instal·lar a la comarca de l’Anoia perquè “vam tenir moltes opcions, que no eren logístiques, i que ens van passar per davant sense poder-hi fer res”.

Sobre les mesures econòmiques anunciades pel president de la Generalitat, Quim Torra, Chacón assegura que han de servir per a la reactivació de la Conca d’Òdena. També va posar de relleu el fet de la reclamació que s’està fent des de l’inici del confinament perimetral, davant la manca de solucions al respecte i el greuge que estan patint els treballadors i treballadores que no van poder accedir a treballar a la Conca d’Òdena degut el confinament perimetral i va reiterar que s’ha de solucionar de forma imminent i amb caràcter retroactiu.

La consellera va iniciar la seva exposició afirmant que l’economia catalana, per la seva elevada obertura a l’exterior, està més exposada quan es produeixen aquestes dinàmiques mundials. En aquest sentit, Chacón va afirmar que “estem vivint una aturada simultània i global de l’economia que ha accelerat tots els canvis”. Tanmateix, la consellera va ratificar que des del govern català “tenim l’estratègia, la visió i les mesures, però necessitem més pressupost per salvar el nostre teixit productiu, ja que la crisi sanitària ha esdevingut també en una crisi econòmica i social”.

Chacón també va recordar que a Catalunya, hi ha 540.000 autònoms i autònomes, i que el 95% de les empreses catalanes tenen menys de 10 treballadors. “Si no els ajudem, els estem negant la seva pervivència. El que fem ara ens determinarà com serem ens pròxims tres anys”.

Tot i això, la consellera va clamar que la unitat territorial és un “fet fonamental per reactivar l’economia”.

D’altra banda, la consellera també va emfatitzar com davant aquest nou context global, és molt important saber quin termòmetre tenim a casa nostra i com estem situats en aquest ecosistema mundial: “Tenim molts actius de l’economia del coneixement, més enllà de l’evident localització geoestratègica” i que “avui en dia, la competitivitat dels territoris i de les empreses està vinculada a la capacitat d’innovar i generar coneixement, per això és tan important generar talent”. En aquest sentit, va destacar que el Departament d’Empresa i Coneixement inclou l’eix territorial en cadascuna de l’estratègia que es planteja des de les diferents direccions generals.

Aquest webinar va comptar amb l’assistència de més d’un centenar d’empresaris i empresàries, així com també, diversos agents socioeconòmics de la comarca. Aquests webinars i la resta de sessions online organitzades per la UEA es poden recuperar en aquest enllaç.

FER UN COMENTARI

*