Inici Destacats El conseller de Salut es reuneix amb la nova gerència de l’Hospital...

El conseller de Salut es reuneix amb la nova gerència de l’Hospital Universitari d’Igualada

COMPARTIR

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat aquest dimarts l’Hospital Universitari d’Igualada, on ha pogut participar en una sessió de treball amb l’equip directiu. Balcells ha arribat a l’hospital igualadí aquesta tarda i l’han rebut el president del Consorci Sanitari de l’Anoia, Enric Mangas, i el gerent, Ignasi Riera. Tot seguit, juntament amb els membres de l’equip directiu, han mantingut una reunió de treball amb l’objectiu de presentar l’entitat i els projectes de present i reptes de futur.

El conseller ha aprofitat la reunió per enviar un missatge d’agraimemt a la feina feta a tot l’equip, coincidint amb el tercer aniversari del confinament per la Covid. Balcells ha recordat que aquest és l’hospital de referència a la comarca i que té el repte de treballar en xarxa i entendre’s amb l’atenció primària, l’atenció intermèdia i també amb altres hospitals de la mateixa regió o d’una altra.

Per la seva banda, el gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ignasi Riera, ha aprofitat la visita del conseller per transmetre-li la «solidesa i solvència de l’organització, tant a nivell professional, com de qualitat assistencial».Així mateix, durant la reunió, ha exposat les línies de treball que s’estan potenciant actualment, com les aliances territorials, la humanització dels espais, la implementació de tecnologies de la informació i la comunicació, i l’impuls d’un nou model organitzatiu que potenciï l’autonomia dels professionals i descentralitzi la presa de decisions. Tots ells, eixos de treball que han de contribuir a la millora dels resultats en salut, de l’experiència i participació dels pacients, i de la satisfacció dels professionals.

L’equip directiu ha mostrat al conseller les instal·lacions de l’hospital. Balcells ha pogut veure de primera mà algunes àrees com el nou Hospital de Dia Oncològic, Urgències, l’àrea ambulatòria i el Bloc Obstètric, entre d’altre i conèixer els projectes de deeenvilupammet que vol empènyer l’hospital en els propers anys.

Alba Vergés: “Agraeixo al conseller de Salut que prioritzi l’Hospital d’Igualada amb 25 milions i una gerència renovada”

L’alcaldable d’ERC i exconsellera de Salut, Alba Vergés, ha agraït a Balcells “l’aposta clara i ferma que ha fet per l’Hospital d’Igualada, que permetrà atendre les necessitats de l’equipament, millorar les condicions laborals del personal i oferir una millor atenció a les persones”.

Per a Vergés, aquest compromís del Departament es constata amb “la ràpida reacció després que a principis d’any traslladéssim al conseller la necessitat de fer un canvi en la gestió de l’hospital, per impulsar un projecte renovat”. Vergés també ha recordat que els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya destinen 25 milions d’euros a l’Hospital d’Igualada, una xifra “històrica” i “molt necessària” que permetrà “millorar el servei, les condicions i el centre”. L’alcaldable igualadina reforça que “hem treballat per aconseguir els millors pressupostos possibles per Igualada i l’Anoia, i el Govern ha respost i ho ha fet”.

La candidata a l’alcaldia també ha coincidit en destacar que “els darrers anys, el Consorci Sanitari de l’Anoia ha apostat per posar la prioritat en l’àmbit econòmic de l’Hospital d’Igualada, però ara necessitem cuidar més les professionals de la salut, afavorir i garantir que es quedin, sobretot en les diverses especialitats, millorar les seves condicions laborals i posar el focus en l’atenció mèdica a la ciutadania, oferint un millor servei”.

FER UN COMENTARI

*