Inici Societat El conseller de Salut avalua els canvis a l’Hospital d’Igualada després de...

El conseller de Salut avalua els canvis a l’Hospital d’Igualada després de la mort de Gabriel Pérez

COMPARTIR

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, ha visitat aquest dijous la comarca de l’Anoia per inaugurar el nou CAP de Piera i fer una visita a l’Hospital d’Igualada. El titular de Salut assegura que l’expedient sancionador que va obrir el Departament contra el centre igualadí per la mort del jove Gabriel Pérez està “seguint el seu procés habitual” i, tot i que no marca cap termini per a la resolució de l’expedient, assegura que “no falta molt”.

El conseller ha emmarcat la visita a l’Hospital d’Igualada en la seva intenció de visitar tots els centres del país al llarg de la legislatura. Antoni Comín va reconèixer que la visita també serviria “per analitzar en quin punt estan” els canvis organitzatius que es van incorporar al centre “per evitar errors de sistema com els que es van produir” en la mort de Gabriel Pérez. Les mesures incorporaven el relleu del director assistencial, de la direcció d’urgències, la instauració d’un responsable de seguretat al bloc quirúrgic i millores als protocols de coordinació. Mesures que volien resoldre “una deficiència puntual en una part d’un centre amb diversos circuits assistencials com és l’Hospital d’Igualada”.

Comín diu que “hem de saber estat al costat de les famílies, que són les primeres que ho mereixen”, però també dels professionals del centre: “estem al seu costat i els ajudem en aquest procés de solució. Vam actuar amb contundència, però hem d’estar al costat dels professionals, que són els primers interessats en que no hi hagin deficiències organitzatives”.

La setmana vinent s’iniciarà el procés judicial sobre la mort del jove, amb la declaració dels set professionals del centre acusats d’haver tingut responsabilitat en el cas. Comín assegura que “el Departament de Salut aportarà tota la documentació que el jutge requereixi”.

Tot i que tant la Generalitat com l’hospital van trigar un mes i mig a parlar sobre el cas, el conseller ha negat que hi hagués silenci. Toni Comín defensa que “vam actuar ràpidament i amb gran responsabilitat” i que calia engegar l’expedient informatiu i acompanyar la família: “no hi va haver silenci, el que van fer les administracions era actuar com corresponia”, ha dit el conseller.

FER UN COMENTARI

*