Inici Economia El conseller Josep Rull anuncia un Pla director urbanístic per posar 300...

El conseller Josep Rull anuncia un Pla director urbanístic per posar 300 hectàrees de sòl industrial a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar que s’impulsarà un Pla de Direcció Urbanístic (PDU) perquè la Conca d’Òdena tingui 300 hectàrees de sòl industrial per desenvolupar activitats econòmiques. Els tràmits per començar a impulsar aquest PDU es duran a terme aquest 28 de juliol, de mà de la la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC). L’anunci es va fer oficial en el XVII Sopar de l’Empresari de l’Unió Empresarial Anoia (UEA), on van assistir més de 500 persones, cosa que el converteix en una de les edicions amb més públic.

En un acte dirigit pel periodista Manel Fuentes, Josep Rull també va fer referència a la partida de 35 milions d’euros dels Pressupostos per invertir en noves carreteres. «Els volem repartir a poc a poc, no permetre que amb el creixement econòmic de Catalunya alguns anys parlem de rotondes com algunes de les infraestructures construides més importants». El Conseller va fer referència directa a les interpel·lacions de Marc Castells, alcalde d’Igualada i Blai Paco, president de la UEA que van posar sobre la taula la necessitat del desdoblament de la B-224 i de l’Eix Diagonal entre Manresa i Vilafranca, perquè no fos necessari passar per la Jonquera per anar a França. «No seria un projecte d’Igualada, seria de país. Tindríem una gran sortida a Europa».

En clau comarcal, Blai Paco va ressaltar que «és el treballar units el que ens permet tirar endavant la situació crítca en què s’ha trobat la comarca». Ha identificat quatre pilars per millorar la competitivitat empresarial i dinamitzar l’economia de la comarca de l’Anoia, «coneixement i actitud, telecomunicacions i subministraments, visibilitat a l’exterior, i infraestructures». El President de la Patronal concloïa que «a l’Anoia s’hi viu bé, però també em de dir que s’hi treballa bé».

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va posar de manifest dades ecònimiques positives sobre el moment que viu l’Anoia. «Els ocupats han pujat més que en cap altra comarca. Hem abaixat l’atur per sota de la mitjana catalana». Castells també va destacar la capacitat exportadora d’Igualada, que «de les 12 comarques de Barcelona, la que més exporta a Amèrica és Anoia. Però la segona que més exporta a Europa i Àfrica també som nosaltres. És la fortalesa que tenim com a territori». El batlle de la ciutat també va informar que «la capacitat turística de la comarca està millorant molt. L’Anoia serà una comarca turística perquè tenim patrimoni històric, industrial i gastronòmic».

Aprofitant que el Sopar coincidia amb l’European Balloon Festival, Marc Castells va dir que amb aquest esdeveniment «Igualada es posa al mapa. Hem apostat perquè passés».

Les quatre promeses de Marc Castells

L’alcalde igualadí ja havia anunciat que seria al Sopar de l’Empresari on posaria de manifest si havia complert o no algunes de les promeses fetes a la seva població i  va assegurar haver-les complert. La primera de totes, invertir en polígons industrials, i és que el 50% de polígons de la província barcelonina daten de l’any 1978 i el seu estat no és òptim. «Ajuntaments i empresaris, a partir del desembre tirarem endavant amb una inversió de 30 milions d’euros», deia Marc Castells.

En segon lloc va reiterar el desig que Igualada fos cocapital de la Vegueria del Penedès i a més, comptés amb la delegació d’indústria. «La cocapilitat està assegurada i a més, tenim l’Àngels Chacón com a Directora General d’Indústria. He millorat la meva promesa».

La tercera promesa de Castells, relacionada amb la formació i el coneixement, anunciava que «el President Puigdemont vindrà al Saló de Plens el pròxim divendres i allà, presentarem els estudis universitaris que l’any que ve seran una realitat». L’última promesa, «la voluntat de fer crèixer el territori» es va veure certificada amb l’anunci del PDU per la Conca d’Òdena.

La formació i la joventut, el teló de fons

El Milà i Fontanals d’Igualada va acollir més de 500 empresaris de la comarca en la seva cita inusual. L’espai convidava a la reflexió sobre el paper que la joventut tenia en el futur empresarial anoienc. Blai Paco va dir amb claredat que «ha arribat el moment de deixar de ser una comarca amb baixa formació. Volem motivar els joves perquè es formin i aquí també és important el paper de l’empresari. Hem de saber captar el seu talent, remunerar-lo adeqüadament, conciliar horaris laborals i familiars i en definitiva, aconseguir que els joves es quedin. Ens preocupa la fuga de cervell, nosaltres volem una joventut ambiciosa aquí, que és el futur de la comarca».

El Sopar Empresarial reparteix els premis UEA

Un total d’onze premis són els que es van entregar ahir a la nit a diversos empresaris presents a l’acte. El premi a la trajectòria empresarial va ser per Garatge Montserrat, fundada l’any 1957. El de capacitat emprenedora per l’empresa de telecomunicacions Iguana. El de Compromís Social va ser destinat a Espai Empremta Gràfiques Vilanova. Rivisa es va endur el premi a l’empresa innovadora i la Mútua General de Catalunya va ser premiada amb el premi institució. També va haver-hi un reconeixement especial per la seva trajectòria a Publicacions Anoia.

A més, el Premi TIC va ser per Interior Vista i el Premi Campus Motor Anoia, pel Clúster Indústria Automoció de Catalunya. El Premi Comunicació va ser per l’empresa pierenca DYNEQUE.

FER UN COMENTARI

*