Inici Destacats El conseller El Homrani exigeix al govern espanyol que “compleixi els pactes”...

El conseller El Homrani exigeix al govern espanyol que “compleixi els pactes” en relació als treballadors de la Conca d’Òdena

COMPARTIR
El conseller Chakir el Homrani durant la seva compareixença a Igualada aquest dimecres.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha exigit al govern espanyol que “compleixi els pactes” als quals van arribar per donar una solució als treballadors de fora de la Conca d’Òdena que no van poder accedir al seu lloc de treball durant el confinament perimetral. ERC va arribar a un acord amb el govern espanyol per abstenir-se en la votació de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma a canvi que se solucionés el problema. A dia d’avui, però, encara no s’ha resolt. En aquest sentit, el conseller ha dit que situacions com la de la Conca es poden repetir en el futur i creu que “seria una falta de respecte pels veïns de la Conca” si el govern de l’Estat planteja solucions per altres territoris i no per Catalunya.

Els diputats d’ERC van abstenir-se el passat mes de juny en la votació de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma, després d’arribar a un acord amb el govern espanyol. En aquest acord es posava solució als treballadors de fora de la Conca d’Òdena que van quedar afectats pel tancament perimetral. A dia d’avui, però, aquests treballadors encara no tenen cap solució sobre la taula. La Unió Empresarial de l’Anoia i els Ajuntaments de la Conca d’Òdena ja van anunciar que no descartaven portar el cas per la via judicial.

Durant una visita a l’Ajuntament d’Igualada, el conseller Chakir el Homrani ha exigit al govern espanyol que “compleixi el pacte” al qual va arribar amb ERC, ja que, segons ell, “tenen una solució tècnica fàcil”. “Si el govern espanyol va signar el pacte, el que ha de fer ara és complir-lo, que és allò que tota administració ha de fer”, ha apuntat El Homrani.

A més, el conseller ha dit que en una situació de “brots i rebrots” com la que hi ha actualment a Catalunya, a l’Estat i a la resta del món “segur que es donarà una situació similar a la de la Conca”. Davant d’això, ha dit el Homrani, “no parlaria gens bé del govern espanyol que, si es dona una situació similar a la resta de l’Estat, llavors es planegi una solució perquè estarien demostrant que no exerceixen tota la seva responsabilitat a tot el territori que diuen governar”. “Espero que això no passi perquè seria una falta de respecte cap als ciutadans de la Conca d’Òdena, que crec que un govern no es pot permetre”, ha exclamat el conseller.

Mar Martí / ACN

3 COMENTARIS

  1. Abans d’exigir a altres primer caldria exigir-li responsabilitats al seu Departament per estar pagant lloguer d’un local que no s’ha utilitzat.
    No hi ha Vergonya

    • Parlant clar i català a aquest personatge només se li escau el mot de pocavergonya, com tots els altres de la banda. El cinisme i la demagogia d’aquest personal es colossal. Despres de la vergonyant gestio que han tingut, despres de pregonar “espanya ens mata” “si fossim independents…·” encara son capaços de fer el gallito. Dos mesos sense director del departament, l’atzagallada del contracte a Ferrovial (que dirigia el germanet del tal junqueras) que ha costat un dineral. D’això no en parlen i s’amaguen, talment com fugen com rates quan se’ls demana responsabilitats als jutjats.

FER UN COMENTARI

*