Inici Destacats El conseller d’Educació inaugura l’Institut Badia i Margarit d’Igualada

El conseller d’Educació inaugura l’Institut Badia i Margarit d’Igualada

COMPARTIR

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquest divendres al matí l’Institut Badia i Margarit d’Igualada, conjuntament amb l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i amb l’assistència de la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament de Catalunya i candidata d’ERC a l’alcaldia, Alba Vergés. L’institut, que va començar la seva activitat a l’escola Gabriel Castellà, va obrir portes al nou edifici ara fa dos anys, a l’inici del curs 2020-2021.

Gonzàlez-Cambray ha anunciat que el proper curs 2023-2024 el Departament d’Educació reordenarà l’oferta de formació professional a tota la comarca: «El Badia i Margarit impartirà 7 cursos d’FP, amb un total de 210 places, i permetrà alliberar espais i fer una oferta més àmplia en FP per garantir que tots els joves d’Igualada puguin cursar aquests ensenyaments».

El conseller ha explicat l’oferta per al proper curs en l’àmbit de formació professional a l’Institut Badia i Margarit. Així, s’impartiran cicles de l’àmbit sanitari de servei a les persones que actualment es poden cursar a l’Institut Milà i Fontanals, que alliberarà part dels seus espais. S’ofertaran 3 grups dels cicles de cures auxiliars d’infermeria, 2 grups de farmàcia i parafarmàcia -a primer i segon curs- i 2 grups d’higiene bucodental –també a primer i segon curs-.

El titular d’Educació també ha recordat la tasca del filòleg Antoni Badia i Margarit, que dona nom al centre, a qui ha definit com coneixedor i apassionat de la llengua: «El doctor Antoni Badia i Margarit va ser un coneixedor i un apassionat de la nostra llengua, el català. Va ser una persona que va contribuir a configurar-nos com a país amb una llengua i amb una identitat pròpies. Per ell vull dir-vos que la nostra llengua l’hem de cuidar entre tots».

La inversió del Departament d’Educació en el nou edifici ha estat de 4.263.065 euros. L’Institut Badia i Margarit va iniciar la seva activitat lectiva el 2015-2016, i fins ara estava situada en uns mòduls, al costat de l’escola Gabriel Castella i Raich. Actualment és un centre amb 309 alumnes d’ESO i 94 alumnes de batxillerat.

El conseller i l’alcalde han descobert la placa inaugural, i, en acabar els parlaments oficials, ha tingut lloc l’actuació de dansa a càrrec de l’alumnat i la interpretació de l’himne del centre. En acabar, les autoritats han dut a terme un recorregut per les noves instal·lacions de l’institut.

FER UN COMENTARI

*