Inici Destacats El conseller Damià Calvet reitera la «prioritat» del Pla urbanístic d’activitat econòmica...

El conseller Damià Calvet reitera la «prioritat» del Pla urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que el Pla Director d’Activitats Econòmiques de la Conca d’Òdena és una «prioritat» per la recuperació econòmica del territori. Això sí, davant la polèmica que havia generat el projecte de polígon de Can Morera que inclou el pla abans de la crisi del coronavirus, ha explicat que cal fer-se amb «consens» amb el territori i els alcaldes. Calvet ha comparegut per via telemàtica en la roda de premsa que ha celebrat aquest dimecres l’Ajuntament d’Igualada.

El Pla Director Urbanístic (PDU) per l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena estava generant polèmica al territori abans de la crisi del coronavirus. Preveu la creació de més sòl industrial a la Conca d’Òdena. Tot i que entre la superfície afectada hi ha els adobers d’Igualada i l’aeròdrom d’Òdena, la polèmica arriba amb Can Morera, també a Òdena. Després de les queixes dels veïns i de col·lectius ecologistes, l’Ajuntament d’Òdena va rebutjar –primer al ple, després davant de la MICOD i finalment amb Territori- la reconversió de Can Morera en sòl industrial i va posar de manifest la seva voluntat de preservar l’espai agroforestal.

Precisament el PDU s’havia d’haver presentat el 17 de març en un acte públic al Museu de la Pell d’Igualada, que va haver de ser anul·lat arran del confinament decretat pel brot de Covid-19. El procés participatiu, finalment es farà per via telemàtica.

A preguntes dels mitjans de comunicació, Calvet ha recordat que fa temps que s’està treballant en aquest PDU i que és «prioritari» per a la «recuperació econòmica» i per garantir «la cohesió social». Això sí, malgrat que ha reconegut que s’haurien «d’accelerar» els processos per poder-lo passar en marxa quan abans millor, i ser una crida «per a noves inversions», ha volgut deixar clar que s’ha de fer «escoltant al territori».

La C-15 i la Ronda Sud

Calvet també ha explicat que dues de les obres més esperades a l’Anoia, el desdoblament de la C-15 i l’enllaç d’Igualada amb la Ronda Sud, mantindran el calendari. Tot i que ha reconegut que caldrà modificar els pressupost de la Generalitat per afrontar l’emergència creada per la crisi del coronavirus, el conseller ha assegurat que des de l’executiu «volem donar continuïtat a les inversions». I, en aquest sentit, ha assegurat que el Govern té clar que si hi ha un lloc al territori que requereix ara més que mai una atenció especial és la Conca. «Cal que sigueu el primer territori a rebre la capacitat d’inversió de creació de condicions que ens facin mirar el futur amb optimisme», ha afegit.

Gemma Aleman / Lourdes Casademont – ACN

FER UN COMENTARI

*