Inici Destacats El Consell Esportiu de l’Anoia critica la ‘greu discriminació’ cap a l’esport...

El Consell Esportiu de l’Anoia critica la ‘greu discriminació’ cap a l’esport escolar de les restriccions per la Covid-19

COMPARTIR

El Consell Esportiu de l’Anoia dóna suport al Manifest en defensa de l’esport per a tothom i demana a tot el col·lectiu del món de l’esport que s’hi adhereixi. Aquest manifest fa públic el que consideren «la greu discriminació que pateix l’esport en edat escolar i l’esport popular, entre d’altres, envers l’esport federat». El manifest exposa les següents comparatives per fer evident el malestar de la comunitat de l’esport escolar:

Per què la llicència federativa permet entrenar en qualsevol circumstància? És que la llicència dels Consells Esportius no està sotmesa als plans sectorials i protocols de prevenció COVID aprovats? Això és DISCRIMINACIÓ.

Que en una mateixa instal·lació esportiva hi pugui haver grups de la mateixa entitat entrenant en grups estables de més de 6 esportistes sense mascareta, i d’altres que ho hagin de fer en grups de 5+1 (monitor) i amb mascareta és DISCRIMINACIÓ.

Que en un centre educatiu no es puguin fer activitats esportives en edat escolar si no es respecten els grups bombolla lectius, i que al mateix centre educatiu hi puguin accedir equips amb llicència federativa sense cap restricció és DISCRIMINACIÓ.

Que es puguin celebrar competicions classificatòries per categories estatals per tot el territori i no es puguin celebrar les competicions en edat escolar que són essencialment locals i comarcals és DISCRIMINACIÓ.

Aquesta DISCRIMINACIÓ no respon a raons objectives. És arbitrària, és volguda i pretesa. La decisió de l’Administració respon només a una visió limitada, reduccionista i minoritària respecte a la realitat esportiva del país.

En aquest sentit, desconeixem per quin motiu patim aquesta discriminació per part del Departament de Salut, alhora que ens agradaria saber si hi ha una voluntat del mateix Departament de fer desaparèixer l’esport en edat escolar, no federat, de Catalunya. No hi trobem cap altra explicació. Lamentem el notable desconeixement que té el Procicat del model esportiu de Catalunya que contempla i equipara, en igualtat de condicions, l’activitat esportiva en edat escolar dels consells esportius i l’activitat física federada en edat escolar.

El Consell Esportiu de l’Anoia recorda que els esportistes en edat escolar dels consells esportius disposen de llicències esportives pròpies (art. 150 Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya), «entrenen en grups bombolla, tenen els seus propis protocols de la Covid-19 i duen a terme la competició esportiva que li és pròpia, igual que els esportistes federats de les mateixes edats. I la immensa majoria de participants en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya són entitats esportives (clubs) inscrites al Registre de la Generalitat, els mateixos clubs que tenen equips federats també».

Per aquesta raó, no veuen «cap lògica a que es discrimini una part dels infants i joves d’aquest país pel simple fet de no ser federats» i reclamen una explicació al fet que es donin «situacions absurdes com que en un mateix club, esportistes de la mateixa edat poden entrenar si participen en les competicions federades i no ho poden fer si participen en els Jocs Esportius Escolars dels consells esportius i el Consell Català de l’Esport».

Reclamen al govern «corregir aquest greuge» i adverteixen que «la realitat de l’activitat esportiva en edat escolar dels consells esportius tocada de mort més enllà d’aquesta mateixa temporada».

FER UN COMENTARI

*