Inici Societat El Consell d’Infants d’Igualada tanca el curs amb una trobada amb polítics...

El Consell d’Infants d’Igualada tanca el curs amb una trobada amb polítics per analitzar els efectes de la pandèmia

COMPARTIR

Aquest dimarts s’ha fet a l’Adoberia Bella la cloenda del Consell d’Infants d’Igualada d’aquest curs, durant el qual la participació infantil no s’ha aturat a pesar de la pandèmia i els infants que en formen part han treballat en format virtual i han anat manifestant les seves necessitats i inquietuds relacionades amb la situació generada per la Covid-19.

El Consell d’Infants havia escollit treballar el tema de la Igualtat de Gènere i tirar endavant l’encàrrec polític de promoure la conscienciació sobre el efectes al riu Anoia del mal ús de les tovalloletes. El confinament, tanmateix, ha obligat a canviar la planificació de treball i s’ha prioritzat analitzar la realitat del Covid-19 a Igualada i com ha afectat als infants. Per aquest motiu, els membres del Consell van demanar fer una trobada amb els representants polítics per compartir les seves necessitats, dubtes i propostes al voltant de la realitat actual.

La trobada amb diversos regidors de l’Ajuntament ha estat per als infants una oportunitat d’intercanvi d’informació i de vivències, a través de les quals han pogut expressar com estan vivint la pandèmia i, alhora, obtenir respostes dels representants polítics als seus dubtes i necessitats, en un exercici a favor del seu dret a estar informats i a fer sentir la seva veu com a ciutadans de la Igualada actual.

Els infants del Consell han actuat de moderadors de la jornada i han anat guiant l’acte i formulant preguntes relacionades amb la crisi sanitària, l’àmbit escolar i el futur que es dibuixa després de la pandèmia. La sessió s’ha enregistrat en vídeo i aviat es podrà consultar virtualment un petit documental amb el contingut dels debats, organitzats en el marc del reconeixement per part d’Unicef d’Igualada com a Ciutat Amiga de la Infància.

FER UN COMENTARI

*