Inici Societat El Consell Comarcal de l’Anoia i la Fundació Amics de la Gent...

El Consell Comarcal de l’Anoia i la Fundació Amics de la Gent Gran oferiran ‘Trucades Amigues’

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia i la Fundació Amics de la Gent Gran engegaran aquesta tardor a la comarca el servei Trucades Amigues d’acompanyament a les persones grans. Mitjançant aquest nou recurs, persones voluntàries de la Fundació, de forma coordinada amb el departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell, podran seguir, avaluar i acompanyar aquelles persones grans que pateixin soledat no desitjada.

Des del servei es realitzaran trucades regulars a les persones que en siguin usuàries, interessant-se pel seu estat de salut i la seva situació emocional i preguntant per necessitats puntuals que puguin tenir. En cas que es detectin casos de soledat agreujada, aquest sistema permetrà una actuació de suport molt més immediata. A més, aquest contacte telefònic pot esdevenir clau per a detectar situacions de major vulnerabilitat, permetent treballar de forma coordinada amb els serveis socials bàsics corresponents.

El president de l’ens comarcal, Xavier Boquete, afirma que “en el moment actual, especialment després del distanciament social que ha provocat l’actual pandèmia, volem reforçar el nostre servei d’atenció a les persones grans que viuen soles, ajudant-les i acompanyant-les en tot allò que puguin necessitar”. En aquest sentit, afegeix que “comptar amb el suport de la Fundació Amics de la Gent Gran, una organització amb una gran trajectòria i expertesa en el suport a aquest col·lectiu, suposa tota una garantia per a poder oferir un servei eficaç”. La Fundació Amics de la Gent Gran va néixer a Barcelona el 1987 i, des d’aleshores, lluita contra la soledat no desitjada de les persones grans i per la seva dignitat, a través de l’acció social de milers de persones voluntàries que els ofereixen suport emocional i la seva amistat.

Per a acollir-se a aquest servei, les persones grans interessades poden contactar amb la Fundació Amics de la Gent Gran a través del telèfon 93 207 67 73 o bé per correu electrònic a info@amicsdelagentgran.org.

El proper 28 de setembre, de 15:30 a 16:30h, es presentarà el projecte online. Les persones que vulguin accedir a l’aula virtual, poden enviar un correu a bherrera@anoia.cat. I, d’altra altra banda, a fi d’entendre el fenomen de la soledat no desitjada, s’oferirà una formació virtual per a les persones interessades o bé que vulguin ser voluntàries del projecte Trucades Amigues. La formació es realitzarà els dimarts, 19 i 26 d’octubre, de 15 a 17h i la impartirà la mateixa Fundació Amics de la Gent Gran. Per a rebre més informació cal enviar igualment un correu a bherrera@anoia.cat.

FER UN COMENTARI

*