Inici Societat El Consell Comarcal de l’Anoia denuncia la manca d’elements de protecció per...

El Consell Comarcal de l’Anoia denuncia la manca d’elements de protecció per als treballadors de residències

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia demana a Salut i Afers Socials i Família que distribueixi urgentment material de protecció als treballadors i treballadores de les residència de persones grans i centres d’atenció a la diversitat funcional de la comarca. En una carta que ha signat el president de l’ens supramunicipal, Xavier Boquete, es posa de relleu la inquietud persistent d’aquests centres davant la manca dels anomenats EPI (Elements de Protecció Individual), un material indispensable per garantir tant la seguretat i la salut dels treballadors com de les persones usuàries. En aquest sentit, el consell vol que la Generalitat elabori un pla estructural que gestioni i distribueixi el material de protecció.

El Consell Comarcal de l’Anoia, des de l’inici de la pandèmia per Covid-19, està fent un seguiment de la situació de totes les residències de la tercera edat i de persones amb diversitat funcional de l’Anoia, tan públiques com privades, per detectar necessitats urgents.

Diferents centres han demanat ajuda al consell en la distribució de material i l’ens comarcal els ha lliurat equips de protecció com mascaretes, guants, granotes, peücs, casquets o testos, gestionats gràcies a les comandes fetes amb la Diputació de Barcelona.

El Consell Comarcal de l’Anoia també està fent atenció telefònica a la gent gran que viu al seu domicili particular i que forma part dels seus programes d’atenció social. Des dels Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD), l’atenció és presencial en aquells casos de gent gran que no tenen una xarxa familiar o de suport per garantir l’alimentació i la distribució de medicaments. Durant aquestes setmanes, també s’han donat d’alta nous usuaris als SAD per garantir l’atenció a tota la gent gran amb necessitats d’acompanyament, higiene, àpats, neteja de la llar, compra o allitar i desllitar, entre d’altres aspectes.

FER UN COMENTARI

*