Inici Destacats El Consell Comarcal de l’Anoia comparteix polítiques de reactivació econòmica amb comarques...

El Consell Comarcal de l’Anoia comparteix polítiques de reactivació econòmica amb comarques veïnes

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia ha convocat els consells comarcals de les comarques veïnes del Baix Llobregat, la Segarra, la Conca de Barberà, el Solsonès i el Bages, per a celebrar una jornada virtual on posar en comú iniciatives per a la reactivació econòmica post pandèmia dels respectius territoris. Tots ells han coincidit a destacar que, en l’actual context, afronten reptes similars: crear ocupació en l’àmbit de la transició digital i verda, frenar el despoblament i captar els Fons Europeus Next Generation, entre d’altres.

En la benvinguda a la Jornada, el vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Cuadras, ha destacat com a aspectes claus en aquest moment “el deure que tenim les institucions públiques d’encapçalar la reactivació però, al mateix temps, la necessitat de fer-ho de manera propera i coordinada amb els agents privats de cada territori, per poder aconseguir que les inversions tinguin els efectes desitjats i que la reconversió que tots els territoris busquen avui sigui àgil i efectiva. Tots nosaltres volem que la sortida d’aquesta crisi sigui la de la reconversió econòmica dels nostres territoris, perquè els reptes digitals i verds que ens planteja aquest segle XXI ens portin a la creació d’empreses i llocs de treball”.

En la seva exposició, l’ens anoienc va posar sobre de la taula els reptes que té la comarca lligats amb la formació, ja que un 69% de les persones sense feina no tenen cap formació més enllà dels estudis bàsics; l’envelliment, que marca que d’aquí a cinc anys haurà crescut un 20% la població major de 65 anys i s’haurà reduït un 9% la població jove; i la manca de sòl industrial per a captar inversions industrials que donin oportunitats laborals a les persones del territori. També es van exposar les línies en les quals el Consell Comarcal està treballant projectes amb el sector privat per optar als Fons Europeus Next Generation per a capgirar aquestes dades, ja sigui amb projectes en l’àmbit de l’economia de les cures, el transport, la transició verda, la digitalització i la rehabilitació d’habitatges.

La jornada també va comptar amb la presentació dels plans de reactivació econòmica a càrrec de Susana Diaz, subdirectora general de Polítiques Actives d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya; la xerrada Bones pràctiques de reactivació comarcal. Atracció i Retenció del Talent en el Sector TIC a càrrec de Jordi Solà, president de TIC Anoia; i la ponència Iniciatives per frenar el despoblament a Catalunya: @repoblem, a càrrec del seu impulsor, Ton Lloret.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*