Inici Destacats El Consell Comarcal de l’Anoia aprova un pressupost de 14,5 milions d’euros...

El Consell Comarcal de l’Anoia aprova un pressupost de 14,5 milions d’euros pel 2020

COMPARTIR

El govern del Consell Comarcal de l’Anoia ha presentat un pressupost de 14’5 milions d’euros per l’any 2020, fet que suposa un increment del 4,7% respecte el present exercici 2019. D’aquest creiexement, la partida que més augmenta és la destinada a serveis socials, que puja prop d’un 10%, concretament un 9,9%, ja que la política social és una de les prioritats de l’acció del govern del Consell format per JxCat i PSC. En total, seran pràcticament 3’8 milions d’euros destinats a accions i programes que contribueixen a la prevenció de les problemàtiques socials i a la reinserció i integració de les persones en situació de risc o exclusió social.

Del total del pressupost, altres àrees amb un pes destacat són Ensenyament, que rebrà gairebé 3’5 milions d’euros per la gestió dels menjadors escolars i per les beques de transport i menjador escolar; Medi Ambient, amb una partida 3’1 milions d’euros que consolidarà la implementació del servei de recollida selectiva porta a porta; i Promoció Econòmica, amb 1’8 milions d’euros per a seguir gestionant programes i estratègies de foment de l’ocupació com Anoia Activa, Enfeina’t, Singulars o Catalunya Emprén, entre altres. La resta de departaments, com Turisme, Consum, Joventut, Noves Tecnologies o Serveis Tècnics, mantindran una dotació pressupostària similar a l’exercici anterior, al voltant d’1 milió d’euros en conjunt.

El vicepresident d’Hisenda del Consell, Josep Llopart, destaca que “el Pressupost reflecteix l’esforç que fa el Consell Comarcal per a donar servei als municipis, el que vol dir donar servei al conjunt dels ciutadans i ciutadanes de l’Anoia. L’increment de la partida d’Acció Social va en aquesta línia, així com les partides d’Ensenyament, Medi Ambient i Promoció Econòmica, que representen el gruix de l’acció política del Consell. I tot això ho fem pensant en el conjunt dels municipis, els grans i, sobretot, els més petits que acompanyem amb diferents programes de suport per a tenir una comarca equilibrada i on hi hagi igualtat d’oportunitats. Volem que viure en una zona o en una altra de la comarca no vulgui dir accedir a més o menys polítiques públiques”.

En el Pressupost també es contemplen canvis en el funcionament i finançament de determinats serveis. És el cas de l’Escola de Dansa, que es traslladarà al centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui mentre el Consell Comarcal estudia una profunda millora de la Casa de Cultura, o el del Campus Motor, que veurà actualitzat el seu model de gestió per a impulsar la indústria del motor a la comarca. L’objectiu, en tots els casos, és millorar l’eficiència, garantir la sostenibilitat econòmica i assegurar la quantitat i qualitat dels serveis que es presten.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*