Inici Destacats El Consell Comarcal de l’Anoia ajudarà a trobar feina a 60 persones...

El Consell Comarcal de l’Anoia ajudarà a trobar feina a 60 persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia ha doblat el programa que ajuda a trobar feina a les persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania i, enguany, atendrà 60 persones, 30 més que l’any passat. Aquesta ampliació de persones beneficiàries ha permès ampliar també l’equip tècnic, fet que permet que el programa disposi ja de dues orientadores i d’una prospectora a dedicació completa. El Programa de Renda Garantida de (PRGC-MARMI) és un programa gestionat pel Consell Comarcal de l’Anoia que va destinat a persones que actualment estan cobrant i tenen aprovada la Renda Garantida de Ciutadania. El nivell d’inserció obtingut l’any passat es va situar al 40%.

La persona beneficiària del programa ha de respondre de manera activa per superar la seva situació mitjançant un itinerari laboral que li garanteixi autonomia i independència econòmica. En aquest sentit, el programa desenvolupa un pla de treball individualitzat on es treballa el context laboral, les competències bàsiques, les motivacions i interessos, el mercat de treball.

La inserció, dins del programa PRGC, vol dir una contractació de més del 50% de la jornada laboral amb un contracte de superior o igual a tres mesos. El sector que ha destacat majoritàriament al 2019 ha estat el sector serveis, amb perfils de neteja, auxiliar de geriatria i peó, entre d’altres. Per aquest any 2020, l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia es proposa incrementar el percentatge d’inserció i augmentar el número d’atencions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*